Ciceroni kulturor: “Vdekja dhe Virgjëresha” në Shkup, “Fluturimi mbi teatrin shqiptar” në Kumanovë, “Leshok chamber music Festival” në Tearcë

Dëshironi të shkoni në ndonjë aktivitet kulturor dhe nuk dini se ku? Portalb.mk në vazhdim ju përcjellë kalendarin javor, i cili do të përditësohet. Nëse nuk e gjeni ngjarjen tuaj të shënuar këtu, mund të na shkruani në rrjetet tona sociale ose në faqen tonë  dhe përfundimisht do ta vendosni ngjarjen tuaj aty ku duhet dhe ku më lehtë arrin te spektatori.

Tetovë
Koncert i Elina Duni-t

Data: 16 shtator, ora 20.00 – në Pallatin e Kulturës

Shkup

Vdekja dhe Virgjëresha – Ariel Dorfman me regji të Afërdita Nuhijit
Datat: dy premiera, 13, 14 shtator – ora: 20.00, Teatri Shqiptar Shkup.

Luajnë:Aida Elezi, Diu Rashiti, Fisnik Zeqiri, Sabina Memishi, Abedin Alimi,

Gresa Memeti – violinçelë, kostumet: Emira Ymeri, muzika: Xhemail Xhemaili, Pjesë e shfaqjes edhe: Edlir Osmani Hilmi Muça, Betim Zeqiri, Ennes Hanna Deari  Faruk Loki Dzaner Musich.

Kumanovë

“Fluturimi mbi teatrin shqiptar”– reprizë

Regjia; Erson Zymberi, Autor: Jeton Neziraj.

Luajnë; Shkëlqim Islami, Mirsad Abazi, Egzona Salihu, Musa Isufi,Faton Ibrahimi. Muzika; Irena Popovic, Koreografe: Krenare Nevzati, Skenograf; Ardian Kadriu, Kostumet; Yllka Brada.

Shtëpia e Kulturës ‘Trajko Prokopiev’- Kumanovë, datat; 12 dhe 20 shtator 2023, ora: 20.00.

Gostivar

Festa e Librit – Panairi 2023

Datat: 13, 14, 15 shtator.

Tearcë

“Leshok chamber music Festival”

Datat: 15, 17 shtator, Qendra për Kulturë “Kiril Pejçinoviq”, kompleksi Leshkë – Tearcë.

Pjesëmarrës: Nata e parë ( 15.09) – Shkëlzen Pajaziti, Jetmir Mehmedi, Sanja Smileska- Mihajllovski Nata e dytë ( 17.09):  Mila Nikollovska Gjumar, Ana Gashtarovska, Snezhana Popoviq Vuleta, Ivan Otasheviq.

Ciceroni kulturor 11 shtator
Ciceroni kulturor