Nga e enjtja fillojnë regjistrimet për nxënësit e shkollave të mesme

Nga e enjtja e datës 20 qershor nis regjistrimi elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimin e mesëm për vitin e ardhshëm shkollor. Regjistrimi elektronik do të zgjasë deri të martën, më 25 qershor në orën 15:00, transmeton Portalb.mk nga 360 Gradë.

Regjistrimi bëhet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës me një njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH) thonë se nuk do të kërkohet regjistrimi në sistem dhe njoftimi do të bëhet ekskluzivisht me llogari të përdoruesve në schools.mk.

“Udhëzimet për hyrje në sistem dhe plotësimin e aplikacionit do të postohen me link në faqen e hyrjes”, thonë nga MASH.

Çdo shkollë duhet të publikojë listën përfundimtare të renditjes me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë më datë 26 qershor, jo më vonë se ora 9:00, në një vend publik të objektit të shkollës dhe në faqen e shkollës.

Në shkollat ​​ku do të ketë testim kualifikues, ai do të organizohet më 28 qershor, ndërsa listat përfundimtare të renditjes me rezultatet do të shpallen më 28 qershor në një ambient publik të shkollës.

Regjistrimi i dytë në periudhën e regjistrimit të qershorit do të jetë në datat 1 dhe 2 korrik deri në orën 15:00. Në fund të muajit mars, Ministria e Arsimit dhe Shkencës shpalli konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat ​​e mesme publike për vitin akademik 2024/2025. Në të gjenden dokumentet e nevojshme, mënyrën e aplikimit dhe afatet e konkurrimit.