Apple dhe Meta do të përballen me akuza të BE-së për shkelje të rregullave

Kompanitë teknologjike Apple dhe Meta Platforms do të përballen me akuza për mospërputhje me rregullat historike të Bashkimit Evropian që synojnë të frenojnë pushtetin e tyre, raportoi të dielën Reuters, transmeton Koha.net.

Komisioni Evropian, i cili nisi hetimet për dy kompanitë dhe Alphabetin e Googlet në mars, sipas Aktit të Tregjeve Digjitale (DMA), i sheh Applen dhe Metan si raste prioritare.

DMA-ja kërkon që Big Techu të ketë hapësirë për rivalët më të vegjël për të konkurruar dhe ta bëjë më të lehtë për njerëzit të lëvizin midis shërbimeve konkurruese në internet si platformat e rrjeteve sociale, shfletuesit e internetit dhe dyqanet e aplikacioneve.

Rregullatorët e BE-së do të nxjerrin gjetje paraprake të cilat janë të ngjashme me tarifat antitrust përpara pushimit të verës në gusht, me Apple që do të akuzohet i pari, i ndjekur nga Meta, kanë bërë të ditur burimet për Reutersin.