Aktivistët klimatik spërkatën me ngjyrë kancelarinë gjermane, kërkojnë ndërgjegjësim për ndryshimet klimatike

Anëtarët e grupit të aktivizmit të klimës “The Last Generation” hodhën bojë portokalli në fasadën e kancelarisë gjermane dje në mëngjes, raporton agjencia gjermane DPA.

Fotoja e postuar nga grupi tregon mbishkrimin: “Ndihmë!” Fëmijët tuaj”, shkruar me shkronja të mëdha dhe gjurmë të shumta duarsh. Disa aktivistë mund të shihen gjithashtu të ulur ose të shtrirë në tokë para murit.

Policia e Berlinit po heton incidentin dhe arrestoi 16 persona të moshës 13 deri në 16 vjeç për të kontrolluar identitetin e tyre.

Policia ka nisur hetimet për shkak të dyshimeve për dëme materiale.

“Aktivistët po i bëjnë thirrje qeverisë gjermane që të përmbushë përgjegjësinë e saj ndaj brezit të ri në lidhje me ndryshimet klimatike,” tha Last Generation në një deklaratë.

“Last Generation” ka bërë vazhdimisht tituj me protesta dramatike që tërheqin vëmendjen ndaj ndryshimeve klimatike, me disa aktivistë të arrestuar për ndërprerje të trafikut.

Grupi demonstron për më shumë veprime klimatike me bllokada rrugësh dhe masa të tjera nga fillimi i vitit 2022. Ata gjithashtu e lyen me ngjyrë portokalli portën e Brandenburgut.

Disa hetime dhe gjykime të anëtarëve të grupit, shumë prej të cilëve tashmë janë dënuar, janë duke vijuar.