Një histori e heshtur për tetovarët në Amerikë

Lajme të ngjashme

Një koment

  1. I nderruari Ismail Arsllani, në rrëfimet, poashtu e të nderruarit Puça Abdylsami Xhaferit ndjeva nevojë për korrigjim të parëndësishëm si vëllu i Emërlla Kajës në lidhje me mbiemërin dhe moshën e të ndjerit Emërllaut. Mbiemëri i familjesë tonë është ” Idrizi”. Ky mbiemër ende përdorret dhe do të përdoret gjithëmon nga familjarët e mijë të banuar në Tetovë e në Fshatin e Pallçishtës së Poshtme. Ndryshimi i mbiemërit në “Kaja” (Kaya) ndodhë me shpërnguljen time në vitin 1969 bashkë më motrat në Turqi. Siç dihet në Turqi për të marrë nënshtetësi është e domosdoshme të merrni një mbiemër me kuptim në gjuhën turqishte. Sa i përket moshës vëllau im Emërllau në ngjarjen tragjike ka qenë 13-të vjeçare e jo 7 vjeçar si theksohet në rrëfimet e Puçësë Sami. Shpresojë se nuk do të më keqkuptoni. Me respekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *