fbpx

SPB Tetovë nuk di të shkruajë shqip (DOKUMENT)

Sektori i Punëve të Brendshme Tetovë, kumtesat në gjuhën shqipe i dërgon me shumë gabime drejtshkrimore dhe gramatikore.

Redaksia e Portalb.mk, disa herë i ka paralajmëruar dhe u ka sugjeruar që të njëjtat t’i lekturojnë nga personat profesional ose nëpërmjet programeve për drejtshkrim në “Word”, por megjithatë ky sugjerim ka hasur në vesh të shurdhër.

Portalb.mk, ka mbledhur disa kumtesa të këtij sektori për të ilustruar se si personat kompetentë për marrëdhënie me publikun, të cilët paguhen me paratë e qytetarëve, nuk i respektojnë normat gjuhësore.

Gabimet janë nënvizuar me ngjyrë të kuqe:

Redaksia jonë i ofron disa tekste këtij sektorit, të cilët shpresojmë që t’i shfletojnë me qëllim të mënjanimit të gabimeve drejtshkrimore.

“Gjuha shqipe”, çfarë duhet të dimë që të mos bëjmë gabime drejtshkrimore
“Gjuha shqipe”, mësoni dhe përmirësoni gabimet më të shpeshta sintaksore që i bëni gjatë shkrimit!
“Gjuha shqipe”, mësoni dhe përmirësoni gabimet më të shpeshta morfologjike që i bëni gjatë shkrimit!
“Gjuha shqipe”, cilat gabime fonetike i bëjmë më së shpeshti?
“Gjuha shqipe”: Mos përdorni fjalë të huaja vend e pa vend, ka mjaftë shqipe (SHEMBUJ)

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button