fbpx

Fushatë #perBekimin, dëgjoni muzikë dhe bëni humanizëm (VIDEO)

Grupi muzikor “Këpurdhat” nga Tetova dhe “Fullstop” nga Shkupi më 23 mars të 2018-s, në lokalin “Churchill Bar” që gjendet në Shkup organizojnë koncert humanitar për regjisorin nga Kosova, Bekim Lumi i cili gjatë kësaj periudhe është duke vuajtur nga sëmundja e kancerit, njofton Portalb.mk.

“Që prej dy vjetësh regjisori i mirënjohur dhe Profesori i Fakultetit të Arteve të UP-së, Bekim Lumi, është duke u përballë me sëmundjen e rëndë të kancerit. Gjatë kësaj kohe, shpenzimet e trajtimit të gjatë mjekësor në Gjermani kanë qenë jashtëzakonisht të mëdha dhe ato, me sforcim të madh, janë përballuar vetëm nga familja e Bekimit. Në ndërkohë, pjesërisht, ai është ndihmuar edhe nga disa artistë, miq të tij të ngushtë, si dhe nga Ministria e Shëndetësisë dhe Qeveria e Kosovës. Por, përballë kostos marramendëse të trajtimit të deritashëm mjekësor, ato ndihma tashmë janë shpenzuar. Tash ka ardhur një moment kritik, kur, për shkak të shpenzimeve të mëdha financiare, atij i duhet mbështetja jonë më e madhe për ta vazhduar përballjen me sëmundjen e kancerit. Shërbimet mjekësore në Gjermani kanë marrë përmasa të papërballueshme. Praktikisht, shpenzimet e këtij trajtimi mjekësor individualisht nga Bekimi dhe familja e tij janë të papërballueshme. Në këtë kuptim, regjisori dhe profesori Bekim Lumi, i cili ka bërë aq shumë për teatrin, artin dhe kulturën kombëtare, si dhe për edukimin e formësimin artistik të studentëve e artistëve të rinj, ka nevojë të ngutshme për ndihmën, solidaritetin dhe mbështetjen tonë financiare. Prandaj, ju lusim që, për aq sa keni vullnet dhe mundësi financiare, ta ndihmoni shërimin e tij e, me këtë, edhe rikthimin e tij të plotë në jetën normale private dhe profesionale”, njoftojnë nga grupi organizues i koncertit humanitar.

Çmimi i biletës është 100 denarë, dhe rezervimet bëhen në numrin: 071/653-653.

Mëgjithatë ju sjellim edhe të dhënat shtesë në rast se keni mundësi për donime shtesë:

Bartësi i kontos: BEKIM LUMI
Adresa: Rr. “Theodor Muzaka”, H. 1, Nr. 10, Prishtinë, 10000, RKS, Kosovë
Numri i kontos: 1110251567000198
Banka: ProCredit Bank Kosovo J.S.C.
Adresa e Bankës: Rr. George Bush, Nr. 16, Prishtinë, Kosovë
Ndërkaq, për banorët jashtë Kosovës, përveç të dhënave të mësipërme, duhet të jenë edhe këto shënime shtesë:

Account No (IBAN): XK051110251567000198
SWIFT (BIC) CODE: MBKOXKPRXXX
Bank Identification Code: PRCBDEFFXXX
Correspondent / Intermediary Bank: PROCREDIT Bank AG, Frankfurt am Main, Germany

Më shumë informata mund të gjeni në ngjarjen e krijuar në rrjetin social fejsbuk: KËTU.

Më poshtë ju sjellim nga një këngë të grupeve muzikore “Këpurdhat” dhe “Fullstop”.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button