fbpx

Gjykata Kushtetuese do të diskutojë për testimin ekstern

Gjykata Kushtetuese në seancën e sotme do ta rishikojë Rregulloren për mënyrën e formimit dhe punimit të komisionit shkollor, fshehtësinë e materialeve për kontrollimin e testimit ekstern, mënyrën e kontrollimit të testeve nga ana e komisionit shkollor, si dhe formën e përmbajtjes në raportin e kontrollimit ekstern në shkollat e mesme të miratuar nga ministri i Arsimit dhe Shkencës me 22 prill të vitit 2013. Iniciativën e ka dorëzuar Plenumi arsimor, njofton Portalb.mk.

Iniciativa për rishikimin e gjashtë anëtarëve nga ligji për shkollë të mesme, të cilët e rregullojnë tash testimin ekstern të shfuqizuar, pas dy viteve do të gjendet në rend të ditës para gjykatësve kushtetues.

Me 1 qershor Qeveria e hoqi testimin eksern për nxënësit.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close