Në Gjermani u konfiskuan 2100 orë false të destinuara për Maqedoninë e Veriut

Më shumë se 2.100 orë luksoze të falsifikuara në një dërgesë tranzit për në Maqedoninë e Veriut janë konfiskuar të enjten në aeroportin e Frankfurtit, njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Beogradi.

Pas konfiskimit, u ngritën dyshime për vërtetësinë e sendeve të tilla të vlefshme që mbërritën me dërgesë nga Hong Kongu.

Dymbëdhjetë pako ishin rrugës për në Maqedoninë e Veriut dhe u transportuan përmes aeroportit në Gjermani.

“Po të ishin origjinale, orët do të kushtonin rreth 176 milionë euro, sipas njoftimit të shërbimit doganor, shkruan Dojçe vele.

Doganierët i gjetën orët në muajin tetor, por cilësia e orëve të falsifikuara ishte aq e lartë, saqë shërbimi doganor kërkoi mendimin nga 11 prodhues të orëve luksoze.

“Shpesh orët e rreme nuk mund të njihen në shikim të parë dhe njëmbëdhjetë prodhues origjinalë kanë konfirmuar dyshimin se ato janë false, deklaroi Kristi Shtras, zëdhënëse e doganave në Aeroportin e Frankfurtit.

Ajo shtoi se orët false tashmë janë shkatërruar.

Vitin e kaluar, departamenti kryesor i doganave në Frankfurt nisi procedurat për rreth 8,958 sekuestrime kufitare.

Doganierët sekuestruan orë, ilaçe, telefona, pajisje elektronike, veshje, këpucë, si dhe produkte të kujdesit personal dhe lodra për fëmijë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button