SHBA ndaloi këto shampo për shkak të paralajmërimeve se shkaktojnë kancer

Marka e njohur Unilever bëri një tërheqje vullnetare të 19 produkteve të njohura të shampove të thata aerosol të shitura në Shtetet e Bashkuara për shkak të shqetësimeve rreth benzenit, një kimikat i njohur që shkakton kancer, shkruan Class.

Ekspozimi ndaj benzenit, i cili klasifikohet si kancerogjen për njerëzit, mund të ndodhë përmes thithjes, gëlltitjes ose përmes kontaktit me lëkurën dhe mund të rezultojë në kancere duke përfshirë leuçeminë dhe kancerin e gjakut, sipas Departamentit të Shëndetit dhe Shërbimeve Njerëzore të SHBA.

Njerëzit janë të ekspozuar ndaj benzenit çdo ditë përmes gjërave të tilla si tymi i duhanit dhe detergjentët, por ekspozimi mund të konsiderohet i rrezikshëm në varësi të dozës dhe kohëzgjatjes së kontaktit, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Unilever tha se po i tërheq produktet dhe se kompania nuk ka marrë ende asnjë raport për ngjarje të padëshirueshme deri më sot.

Produktet e tërhequra janë prodhuar para tetorit 2021 dhe shitësit me pakicë janë njoftuar të tërheqin produktet e prekura nga raftet. Unilever u bëri thirrje konsumatorëve që të ndalojnë menjëherë përdorimin e këtyre produkteve dhe të vizitojnë faqen e internetit të kompanisë për rimbursimet e produktit.

Lista e produkteve të prekura përfshin:

Dove

Dove Dry Shampoo Volume and Dullness

Dove Dry Shampoo Fresh Coconut

Dove Dry Shampoo Fresh and Floral

Dove Dry Shampoo Ultra Clean

Dove Dry Shampoo Invisible

Dove Dry Shampoo Detox and Purify

Dove Dry Shampoo Clarifying Charcoal

Dove Dry Shampoo Go Active

Nexxus

Nexxus Dry Shampoo Refreshing Mist

Nexxus Inergy Foam Shampoo

Suave

Suave Dry Shampoo Hair Refresher

Suave Professionals Dry Shampoo Refresh and Revive

TRESemmé

TRESemmé Dry Shampoo Volumizing

TRESemmé Dry Shampoo Fresh and Clean

TRESemmé Pro Pure Dry Shampoo

Bed Head

Bed Head Oh Bee Hive Dry Shampoo

Bed Head Oh Bee Hive Volumizing Dry Shampoo

Bed Head Dirty Secret Dry Shampoo

Rockaholic

Bed Head Rockaholic Dirty Secret Dry Shampoo

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button