fbpx

Samiti “Maqedonia 2025” në Shkup: Si të shmangen krizat dhe të përmirësohet standardi i jetesës së qytetarëve

Organizata joqeveritare “Maqedonia 2025” sot dhe nesër në Shkup do të mbajë Samitin e 11-të, ku do të marrin pjesë rreth 40 folës, duke përfshirë kryeministrin Dimitar Kovaçevski dhe kryeministren serbe Ana Brnabiq, të cilët do të marrin pjesë në panelin “Ndërtimi i një të ardhmeje të begatë: Roli i bashkëpunimit rajonal”, transmeton Portalb.mk.

Sipas organizatorit, fokusi i Samitit do të jetë gjithçka që mund të bëhet për të shmangur krizat dhe për t’u bërë më produktiv dhe në këtë mënyrë për të përmirësuar standardin e jetesës së qytetarëve dhe mjedisin e biznesit për bizneset.

“Samiti fillon me temat ekonomike dhe një rishikim të çështjeve aktuale dhe asaj që po ndodh në Ballkanin Perëndimor dhe më pas do të kalojmë te temat që mendojmë se do të sjellin një të ardhme më të mirë. Gjithashtu duam të tregojmë histori suksesi nga bizneset në Maqedoni dhe rajon. Presim rreth 40 folës dhe rreth 400 të ftuar. “Tema kryesore e samitit ka të bëjë me dixhitalizimin dhe teknologjitë dhe se si ato sjellin për kompanitë, punën dhe administratën e së ardhmes, gjegjësisht si mund të na ndihmojnë të bëhemi më efikas dhe produktivë dhe të përmirësojmë standardet e jetesës”, tha Nikica Mojsoska-Blazevski, drejtor ekzekutiv i “Maqedoni 2025”.

Edhe këtë vit në Samit do të marrin pjesë politikëbërës, drejtues kompanish, anëtarë të trupit diplomatik dhe organizatave ndërkombëtare dhe përfaqësues të komunitetit akademik dhe civil. Do të dominojnë folësit nga Ballkani Perëndimor dhe Evropa Juglindore, si dhe përfaqësues nga diaspora e Maqedonisë, kryesisht nga Shtetet e Bashkuara dhe Kanadaja.

Në Samit do të diskutohen temat aktuale si digjitalizimi, zhvillimi i teknologjisë, rëndësia e lidershipit, ndërtimi i markave globale, shoqëritë digjitale, vendet e punës dhe kapitali njerëzor, si dhe teknologjitë blockchain.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button