fbpx

Në Maqedoninë e Veriut ka rritjet të shitblerjes së produkteve bujqësore, ndërkohë u regjistrua edhe rritje e çmimeve

Produktet bujqësorë në Maqedoninë e Veriut kanë shënuar rritje të çmimeve, por përkundër kësaj është regjistruar rritje e shitblerjes së tyre, transmeton Portalb.mk.

“Në tremujorin e parë të vitit 2022 shitblerja e prodhimeve bujqësore është 4 850 483 000 denarë, që domethënë është rritur për 3.4 % krahasuar me periudhën e njëjtë nga viti paraprak”, deklarojnë nga Enti Shtetëror i Statistikave.

Raportohet që rritje është vërejtur në të gjitha produktet, me përjashtim të bimëve industriale, frutave dhe produkteve të tjera bujqësore.

“Çmimet në bujqësi gjatë muajit prill të vitit 2022, krahasuar me periudhën e njëjtë nga viti paraprak, tek inputi është rritur për 22.3 %, ndërsa tek autputi është rritur për 4.3 %”, raportojnë nga Enti.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button