fbpx

Gjatë 24 orëve të fundit mbi 7 mijë të shëruar nga kovidi në Maqedoninë e Veriut, ndërsa u regjistruan 27

Ministria e Shëndetësisë së Maqedonisë së Veriut informoi se në 24 orët e fundit kanë rezultuar 1 861 raste të reja me koronavirus, nga 5 446 testimet e bëra. Sipas njoftimit të ministrisë, 27 pacientë me koronavirus kanë ndërruar jetë, ndërsa 242 ishin riinfektuar, kurse 7 273 ishin shëruar, shkruan Portalb.mk

Në Shkup ndërruan jetë nëntë pacientë (68, 73, 77, 81, 82, 84, 84, 86 dhe 87v), tre në Kavadari (69 dhe 78v), tre nga Manastiri (66, 67 dhe 73v), një nga Demir Kapia (73v), Kumanova (86v), Negotina (87v), Prilepi (22), Struga (76v), Strumica (73v) dhe Tetova (58v). Në sistemin Termini Im janë regjistruar edhe pesë vdekje që kanë ndodhur prej 17 deri 25 janarit: dy nga Ohri, një nga Shkupi, Prilepi dhe Gjevgjelia.

Gjashtë pacientë që ndërruan jetë, ishin plotësisht të vaksinuar.

Rastet e reja:

 • Shkup – 908,
 • Manastir – 115,
 • Kavadar – 100,
 • Kumanovë – 88,
 • Tetovë – 75,
 • Prilep – 69,
 • Veles – 54,
 • Strumicë – 50,
 • Ohri – 41,
 • Shtip – 37,
 • Gjevgjeli – 34,
 • Negotina – 32,
 • Sveti Nikolla – 23,
 • Kërçova – 22,
 • Struga 20
 • Resnja – 20,
 • Radovishi – 18,
 • Koçani 16
 • Kriva Pallanka – 16,
 • Vallandova – 15,
 • Dellçevë – 11,
 • Bogdanci – 9,
 • Vinicë, 5
 • Makedonska Kamenica, 5
 • Demir Kapi 5
 • Pehçevë – 5,
 • Berovë, 4
 • Dibër 4
 • Makedonski Brod – 4,
 • Probishtip 3
 • Demir Hisar – 3,
 • Kratovë 2
 • Krushevë – 2,
 • Dojran – 1

Pacientët e shëruar:

 • Shkup 4.208,
 • Manastiri 582,
 • Prilepi 317,
 • Ohri 302,
 • Strumicë 176,
 • Kumanovë 170,
 • Tetovë 143,
 • Kavadar 136,
 • Strugë 107,
 • Gjevgjelë. 105
 • Krushevë – 84,
 • Gostivar – 82,
 • Kërçovë – 72,
 • Valandova – 71,
 • Shtip – 67,
 • Resnjë – 66,
 • Negotina – 59,
 • Dellçevë – 58,
 • Koçani – 57,
 • Radovish – 54,
 • Kriva Pallanka – 41,
 • Berovë – 3
 • Kratovë – 31,
 • Sveti Nikollë – 25,
 • Demir Hisar – 24,
 • Bogdanci – 23,
 • Makedonski Brod – 17,
 • Vinica – 16,
 • Makedonska Kamenica – 15,
 • Probishtip – 12,
 • Pehçevë – 9,
 • Demir Kapi – 8,
 • Dojran – 3

Rastet aktive:

Shkup 119472, Aktiv 8507
Kumanovë 14578, Aktiv 680
Prilep 12586, Aktiv 538
Manastir 12490, Aktiv 1224
Tetovë 12232, Aktiv 476
Kavadar 8711, Aktiv 671
Gostivar 8675, Aktiv 312
Veles 8329, Aktiv 421
Ohër 7833, Aktiv 370
Shtip 7438, Aktiv 299
Strumicë 7078, Aktiv 355
Kërçovë 4869, Aktiv 259
Koçani 4561, Aktiv 218
Strugë 4324, Aktiv 177
Gjevgjeli 3668, Aktiv 368
Negotinë 3077, Aktiv 231
Sveti Nikolla 2395, Aktiv 124
Resnjë 2312, Aktiv 208
Radovish 2190, Aktiv 160
Kriva Pallankë 2168, Aktiv 84
Dellçevë 1734, Aktiv 130
Berovë 1630, Aktiv 73
Dibër 1496, Aktiv 18
Valandovë 1329, Aktiv 118
Vinicë 1274, Aktiv 47
Probishtip 1243, Aktiv 31
Kratovë 870, Aktiv 30
Bogdanci 843, Aktiv 79
Krushevë 814, Aktiv 48
Demir Hisar 761, Aktiv 54
Makedonski Brod 625, Aktiv 29
Makedonska Kamenica 492, Aktiv 36
Demir Kapija 483, Aktiv 26
Pehçevë 418, Aktiv 30
Dojran 208, Aktiv 11

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.767.491 testime të Covid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 263.206, numri i të shëruarve është 238.452, numri i të vdekurve është 8.312, ndërsa numri i rasteve aktive është 16 442.

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni në këtë link: http://gdi.mk/corona/

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button