fbpx

1,172 raste të reja me Covid-19 në vend, 6 nga 13 të vdekurit ishin me dy vaksina

Ministria e Shëndetësisë njofton se në 24 orët e fundit të vend u regjistruan 1,172 raste të reja të infektimeve me Covid-19 nga 4,021 testime të kryera. Nga numri i rasteve të reja u regjistruan 145 riinfektime, transmeton Portalb.mk.

Gjatë 24 orëve të fundit u regjistruan 12 persona të vdekur: gjashtë të vdekur nga Shkupi (65, 69, 70, 78, 83 dhe 84), tre nga Manastiri (32, 72 dhe 79), një i vdekur nga Velesi (30). ), Ohri (63) dhe Prilep (62). Personat e raportuar vdiqën në spital. Sipas regjistrit të personave të vdekur me diagnozë Covid-19 nga Moj Termin, u raportua një i vdekur nga Strumica.

Nga numri i përgjithshëm i vdekjeve, pesë persona ishin të vaksinuar me dy doza të vaksinës kundër Covid-19.

Rastet e reja të infektimit me Covid-19:

 • Shkup – 629,
 • Manastir – 109,
 • Kumanovë – 64,
 • Ohër – 53,
 • Shtip – 36,
 • Tetovë – 35,
 • Kavadar – 30,
 • Veles dhe Kërçovë – nga 27,
 • Prilep- 25,
 • Strumicë – 24,
 • Gostivar – 23,
 • Resnjë – 20 ,
 • Gjevgjeli – 19,
 • Struga – 11,
 • Negotinë – 9,
 • Sveti Nikole – 7,
 • Kriva Pallanka dhe Bogdanci – nga 5,
 • Koçan – 3,
 • Radovish dhe Vinica – nga 2,
 • Berovë, Dibër, Vallandovë, Kratovë, Krushevë, Demir Hisar dhe Dojran – nga 1.

U regjistruan 553 të shëruar nga:

 • Manastiri – 144,
 • Prilepi – 65,
 • Shkupi – 53,
 • Kumanova – 40,
 • Kavadari – 24,
 • Shtipi – 22,
 • Velesi – 20,
 • Gjevgjelia dhe Koçani – nga 19,
 • Radovishi – 18,
 • Tetova – 14,
 • Kërçova dhe Negotina – nga 13,
 • Kriva Pallanka dhe Bogdanci – nga 10,
 • Gostivari dhe Sveti Nikolla – nga 9,
 • Dellçeva – 8,
 • Demir Hisari – 7,
 • Resnja dhe Vallandova – nga 5,
 • Krusheva, Makedonski Brod dhe Pçeçeva – nga 4,
 • Strumica, Berova, Kratova dhe Probishtipi – nga 3,
 • Vinica dhe Makedonska Kamenica – nga 1.

Numri i përgjithshëm i rasteve aktive në vend:

 • Shkup- 10.286
 • Kumanovë-  731,
 • Prilep- 999,
 • Tetovë- 352,
 • Manastir – 1,599,
 • Gostivar- 272,
 • Kavadar- 451,
 • Veles- 350,
 • Ohër- 616,
 • Shtip- 313,
 • Strumicë- 413,
 • Kërçovë- 290,
 • Koçani- 200,
 • Strugë- 215,
 • Gjevgjeli- 293,
 • Negotinë- 179,,
 • Sveti Nikole- 111,
 • Resnjë- 217,
 • Kriva Pallankë – 114,
 • Radovish – 205,
 • Dellçevë – 113,
 • Berovë – 81,
 • Dibër – 16,
 • Vinicë -36,
 • Valandovë – 144,
 • Probishtip – 51,
 • Kratovë – 53,
 • Krushevë – 147,
 • Bogdanci – 66,
 • Demir Hisar – 61,
 • Makedonski Brod – 39,
 • Makedonska Kamenica – 32,
 • Demir Kapija – 24,
 • Pehçevë – 23,
 • Dojran – 12.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.727.856 testime për Covid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Covid-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 250.876, numri i të shëruarve është 223.606, numri i të vdekurve është 8.166 dhe numri i rasteve aktive është 19.104.

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni në këtë link: http://gdi.mk/corona/

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button