fbpx

Pesë oficerë të ushtrisë po i bashkohen strukturës komanduese të NATO-s

Ne do të kemi mundësi të fitojmë njohuri dhe përvojë të re, të cilat kur të kthehemi do të mund t’ua transferojmë kolegëve të tjerë dhe të kontribuojmë në cilësinë më të mirë të ushtrisë në zgjidhjen e sfidave të ardhshme, tha nënkoloneli Goran Stojanovski, i cili është njëri nga pesë oficerët që dotë nisen për në strukturat komanduese të NATO-s.

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska sot ka takuar katër nga pesë oficerët e sapozgjedhur nga Armata e Republikës së Maqedonisë së Veriut, të cilët në katër vitet e ardhshme do të kryejnë detyra në strukturat komanduese të NATO-s. Së bashku me një tjetër oficer, i cili tashmë ndodhet në Izmir të Turqisë, ata do të jenë ekipi i parë kombëtar i vendit që do të plotësojë këto pozicione oficeri në strukturën komanduese të NATO-s, transmeton Portalb.mk.

Shekerinska informoi se janë duke u zhvilluar gara për shtatë pozita shtesë të NATO-s në nivele të ndryshme dhe plani është që deri në vitin 2023 të plotësohen plotësisht të 20 pozitat që i përkasin strukturës sonë komanduese në NATO.

Ajo i uroi suksese dhe theksoi se nuk ka dyshim që për herë të parë do të përfaqësojnë atdheun tonë në Aleancën më të fuqishme ushtarako-politike. Shekerinska thekson se kanë kaluar nëpër disa filtra, janë kontrolluar, intervistuar, por e gjithë kjo ka qenë e mundur sepse secili prej tyre ka punuar për gati 20 vjet në Ushtri.

Aleatët e dinë se ne jemi një aleat serioz, por edhe të përgjegjshëm dhe përmbushës, i cili çfarë premton edhe do realizon dhe ka kapacitet dhe njohuri për ato funksione”, tha ministrja Shekerinska.

Nënkoloneli Goran Stojanovski, i cili foli në emër të oficerëve të tjerë të përzgjedhur, tha se për ta është nder i madh, por edhe përgjegjësi.

“Jam i sigurt se do të bëjmë maksimumin për ta arsyetuar besimin e dhënë dhe për ta përfaqësuar me dinjitet imazhin e oficerit dhe të moshuarit në Armatën e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe të shtetit. Sfidë shtesë do të jetë puna në mjedisin ushtarak shumëkombësh, ku do të punojmë me anëtarë të tjerë të lartë të vendeve anëtare të NATO-s për detyrat që na janë caktuar në fushën e detyrave tona. Në këtë mënyrë do të kemi mundësi të tregojmë cilësitë dhe kapacitetet tona. Jo vetëm kaq, do të kemi mundësi të fitojmë njohuri dhe përvojë të re, të cilat kur të kthehemi do të mund t’ua transferojmë kolegëve të tjerë dhe të kontribuojmë në një cilësi më të mirë të ushtrisë në zgjidhjen e sfidave të ardhshme”, tha Stojanovski.

Ministrja përkujtoi se tashmë është shpallur konkursi i parë, i cili kadetëve të Akademisë Ushtarake “Mihailo Apostolski” u jep mundësi të studiojnë çdo vit në institucionin më prestigjioz “West Point” në SHBA.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button