fbpx

U mbajt për herë të parë Festivali i Teatrit në Kërçovë “Uskana” (VIDEO)

“Shfaqja që shkon mbrapsht”-Shkup mori vendin e parë në Festivalin e Teatrit i quajtur Uskana i cili u mbajt sivjet për herë të parë në Kërçovë nga 3 deri më 9 dhjetor. Në këtë qytet që nga nata e parë e festivalit, u vërejt etja për art dhe teatër, ku kishte një intersim tejet të madh për t’i ndjekur shfaqjet. Përveç kësaj, kishte një interesim nga ana e vullnetarëve për të realizuar këtë festival, ku numri shkoi deri në 30 veta. Në një intervistë për Portalb, Rrahim Ramadani, një prej organizatorëve të festivalit, foli më shumë rreth këtij evenimenti.

Për këtë projekt ne aplikuam përmes Shoqatës Artistike ArTact-Us nga Kërçova, shoqatë e cila vitin e ardhshëm do t’i bëjë pesë vjet ekzistencë. Gjatë këtyre pesë viteve ne kemi realizuar rreth 22 aktivitete. Vitin e kaluar ne menduam të bëjmë diçka më të madhe, meqë jemi të gjithë njerëz të teatrit, vendosëm të bëjmë një festival teatri, i cili i mungonte qytetit tonë. Që nga fillimi i festivalit u vërejt një interesim i madh nga publiku për t’i ndjekur shfaqjet. Një gjë që na bëri shumë përshtypje është se kemi një interesim shumë të madhe nga gjimnazistët për të na ndihmuar vullnetarisht në realizimin e këtij festivali.” u shpreh Rrahman Ramadani.

Festivali u hap me trupën e Teatrit Turk nga Maqedonia, me shfaqjen “Rapunzel”, natën e dytë ishin “5 Djelmoshat.si” nga Tetova, natën e tretë ishte shfaqja “Gruaja e përsosur” nga Teatri ULTRA – Kumanova, natën e katër ishte shfaqja “Hamshorët e Vardarit”, i IN Teatrit i Komedisë – Shkup, natën e pestë ishte shfaqja “Nata e së vërtetës” (Nata e Helverit) nga Teatri TEMPULLI – Shkup, dhe u përmbyll me shfaqjen “Shfaqja që shkon mbrapsht” nga Shkupi.

This slideshow requires JavaScript.

“Për shkak të buxhetit të cilin na e aprovuan, ne do të kemi vetëm një çmim dhe ky është për shfaqjen më të mirë. Absolutisht që shfaqjet që ne i kemi ftuar janë njëra më e mirë se tjetra, por, juria do e vendos me detaje se cila është shfaqja më e mirë. Juri përbëhet nga Sokol Haxheri nga Tirana, Qamil Aliu nga Kërçova dhe aktori Mihajllo Petrovski. tha Ramadani.

Problemi i vetëm që organizatorët hasën gjatë festivalit ishte që interesi ishte aq i madh, sa disa nga publiku u detyruan të ktheheshin, për arsye se nuk ka patur më karrige për t’u ulur e as vend për të qëndruar në këmbë. Por, kjo rrjedh edhe nga masat restriktive të cilat ka marrë Qeveria për mbrojtje nga pandemia. ArTact-Us thanë për Portalb, se do të vazhdojnë me aktivitete të ngjajshme edhe në vitin 2022. 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button