fbpx

RMV, të mërkurën do të zhvillohet debati online “Sa mediat i përmbushin nevojat për informim të të rinjve?”

A u besojnë të rinjtë mediave, sa shpesh informohen nga mediat vendase dhe a konsiderojnë se angazhimi në çështje të rëndësishme shoqërore është humbje kohe, janë disa nga pyetjet që pjesëmarrësit në debatin online “Sa i përmbushin mediat nevojat për informim të të rinjtë ” i cili do të mbahet të mërkurën me fillim nga ora 15 në platformën “Zoom”, transmeton Portalb.mk.

Debati publik organizohet nga Fondacioni Metamorfozis, në kuadër të projektit “Lajme të besueshme për rini të aftë”, financuar nga Ambasada britanike në Shkup.

Në debat do të marrin pjesë përfaqësues të servisit publik RTVM, “Portalb.mk“, agjencisë së lajmeve “Meta.mk”,  Radio MOF, si dhe përfaqësues të Këshillit nacional rinor i Maqedonisë (KNRM) dhe Kuvendit studentor Universitar të UKM-së. Ata do të flasin për zakonet informative të të rinjve dhe do të ngrenë pyetjen nëse mediat ofrojnë përmbajtje që mund të mbajnë vëmendjen e të rinjve.

Ngjarja mbahet në kuadër të Ditëve të edukimit mediatike, ndërsa do të hapet nga ambasadorja e Mbretërisë së Bashkuar, Rachel Galloway.

Debatin online mund ta ndiqni përmes “Zoomit” në këtë link, ndërsa më shumë informacione mund të gjenden këtu.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button