fbpx

RMV, në 67 komuna votat janë numëruar plotësisht, kurse në Shkup dhe komunat e Shkupit vazhdon ende numërimi

Sipas internet-aplikacionit të KSHZ -së, në të cilin tregohen rezultatet e votimit në zgjedhjet e djeshme lokale, numërimi ka përfunduar në 67 komuna në vend. 100 përqind e të dhënave janë përpunuar në Gradsko, Dojran, Llozovë, Rosoman, Qendër Zhupë, Bogdanc, Plasnicë dhe Çeshinovë-Obleshevë, Haraçinë, Berovë, Manastir, ndërsa në Shkup dhe komunat e Shkupit mbeten akoma vota të panumëruara, transmeton Portalb.mk.

Sipas të dhënave paraprake të Komisionit Shtetëror Zgjedhor, deri më tani në rrethin e parë janë zgjedhur kryetarët e 29 komunave, si vijon:

 • Kiro Nackov nga VMRO-DPMNE për kryetar në Gradsko me 55.66% të votave;
 • Ango Angov nga LSDM për kryetar të Dojranit me 53.21% të votave;
 • Arian Ibrahim nga DPTM për kryetar të Qendër Zhupës me 71.16% të votave.
 • Zvonko Pekevski nga LSDM në Berovë me 51.25% të votave.
 • Blazhe Shapov nga LSDM në Bogdanc me 50.70% të votave.
 • Risto Mançev nga VMRO-DPMNE për Bosilovën me 58.33% të votave.
 • Pero Kostadinov nga LSDM për Vallandovën me 57.73% të votave
 • Marko Kolev nga VMRO-DPMNE në Veles me 51.63% të votave
 • Mile Petkov nga VMRO-DPMNE në Vinicë me 54.74% të votave
 • Goran Trajkovski nga LSDM në Dellçevë me 51.14% të votave
 • Borço Kocev nga VMRO-DPMNE në Zërnovc me 54.54% të votave
 • Aleksandar Georgievski nga VMRO-DPMNE – Ilinden me 53.40% të votave
 • Dimitar Kostadinovski nga VMRO-DPMNE Jegunovc me 50.40% të votave
 • Mitko Jançev nga VMRO-DPMNE  Kavadar me 72.35 vota
 • Viktor Paunov nga VMRO-DPMNE Karbinc me 59.40% të votave
 • Sasko Mitovski nga LSDM – Kriva Pallankë me 54.75% të votave
 • Nikolçe Miskoski nga LSDM – Krivogashtani me 50.83%
 • Tome Hristoski nga LSDM – Krushevë me 52.70%
 • Erkan Arifi nga BDI – Likovë me 72.59%
 • Draganço Sabotkovski nga VMRO-DPMNE në Mogila me 57.28%
 • Goran Stojanov nga VMRO-DPMNE në Negotinë me 51.94%
 • Stevce Stevanovski nga VMRO-DPMNE në Novac me 51.29%
 • Borçe Mitevski nga VMRO-DPMNE për Petrovec me 63.84%
 • Alija Jaoski nga BDI për Plasnicën me 76.65%
 • Borçe Jovçeski nga VMRO-DPMNE në Prilepin me 54.56%
 • Stefçe Trpkovski nga VMRO-DPMNE në Sopishtë me 65.03%
 • Dejan Vlladev nga VMRO-DPMNE në Shën Nikollë me 51.97%
 • Kostadin Kostadinov nga LSDM në Strumicë me 53.71% të votave
 • Blerim Bexheti nga BDI në Saraj me 65.97%

Pas numërimit të të gjithë votave, sipas të dhënave të sistemit të KShZ-së, rreth të dytë me siguri do të ketë në:

 • Lozovë
 • Butel
 • Rosoman
 • Manastir
 • Bogovinjë
 • Haraçinë
 • Bërvenicë
 • Vasilevë
 • Vevçan
 • Vrapçisht
 • Gjevgjeli
 • Dibër
 • Debarcë
 • Demir Kapi
 • Demir Hisar
 • Dolnen
 • Zhlinë
 • Zelenikovë
 • Kërçovë
 • Konçe
 • Koçan
 • Kratovë
 • Mavrovë Rostushë
 • Makedonska Kamenicë
 • Makedonski Brod
 • Ohër
 • Novo Sellë
 • Pehçevë
 • Probistip
 • Radovish
 • Rankovc
 • Resenjë
 • Studeniçan
 • Nagoriçan i Vjetës
 • Strugë
 • Tearcë
 • Çashkë
 • Çeshinovë-Obleshevë
 • Çucer Sandevë

Rezultatet ndryshojnë vazhdimisht pasi KShZ i përditëson ato me votat e përpunuara.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button