fbpx

RMV, vetëm 0.6 % e energjisë elektrike prodhohet nga panelet solare, ndërsa 1.5 % nga turbinat e erës

Në Maqedoninë e Veriut shumica e energjisë elektrike prodhohet nga termocentralet dhe hidrocentralet, ndërsa një sasi e vogël nga burimet e rinovuese, transmeton Portalb.mk. Në krahasim me korrikun e vitit të kaluar, prodhimi i energjisë nga termocentralet diellore është ulur për 4.6%, ndërsa nga ato të erës për 20.9%.

Në muajin korrik, 42 % e energjisë elektrike që shfrytëzohet në Maqedoninë e Veriut prodhohet nga termocentralet, 30.6% nga termocentralet e kombinuara dhe impiantet industriale, 24.1% nga hidrocentralet, 1.5% nga termocentralet e erës, 0.9% nga bimët e biogazit dhe 0.6% nga termocentralet diellore.

“96.91 % nga harxhimi i përgjithshëm i qymyrit është përdorur për prodhimin e energjisë elektrike”, njoftojnë nga Enti Shtetëror i Statistikave, duke sqaruar që harxhimi i përgjithshëm sipas llojeve të energjisë është 602 525 МWh energji elektrike, 34.819 milion nm3 gaz natyror, 354 361 ton qymyr dhe 109 198 ton produkte të naftës.

Gjatë muajit korrik në Maqedoninë e Veriut janë importuar 137 485 ton produktet totale të naftës, 907 prej të cilave për termocentrale, ndërsa për transport përdoret 58.8% e konsumit të përgjithshëm nga produktet e naftës.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button