Manushaqe Abdiu: duhet të sigurohet ndihmë psikologjike pas tragjedisë në Tetovë (VIDEO)

Manushaqe Abdiu
Manushaqe Abdiu

Flakë e papritur kaploi Spitalin Modular në Tetovë. Ishte e pabesueshme. Tetova për tre ditë radhazi është shumë e qetë. Qyteti është shumë i zymtë. Të gjithë qytetarët janë të tronditur. Dëshmitarët thonë se për pacientët e infektuar me Kovid-19 janë përkujdesur vetë familjarët e tyre. Faji i vihej dasmave për përhapjen e virusit, ndërsa  shkak paskan qenë edhe vetë spitalet të cilat i linin të lirë të lëviznin njerëzit brenda reparteve me pacientë të infektuar me Kovid-19.
Në artikullin e sotshëm për Portalb, flet Manushaqe Abdiu për atë se si ka ndikuar psikologjikisht te njerëzit dhe si mund ta kalojmë këtë periudhë tragjedie.

“Kisha kontakt me njerëzit menjëherë pas tragjedisë. Të gjithë janë të prekur nga ngjarja, por, më shumë janë të revoltuar. Njerëzit tani mund t’i ndajmë në dy grupe: ata të cilët besojnë se aksidenti ka ndodhur për shkaqe teknike dhe ata të cilët mendojnë se kjo është shkaktuar me qëllim.” tha Manushaqe Abdiu, psikologe.

Në këtë periudhë të vështirë që po kalojnë qytetarët e Tetovës, e në veçanti familjarët e viktimave, nuk po ju ofrohet ndihmë psikologjike. Kjo është një mangësi në kulturën e vendit tonë, ku të shkuarit në psikolog, ende nuk shikohet si një gjë e zakonshme.

“Njerëzit të cilët mendojnë se flaka te spitali modular është bërë me qëllim, këtë e përjetojnë më keq psikologjikisht. Për ta, kjo periudhë është më e dhimbshme. Ata vazhdojnë me ngulm që ta gjejnë shkaktarin e kësaj tragjedie dhe nuk mundohen që ta pranojnë realitetin. Të merren me veten e tyre, që të mos ndikojë edhe më keq kjo në gjendjen e tyre psikologjike.u shpreh Manushaqe Abdiu, psikologe.

Tragjedia që ndodhi në Tetovë, sikur për një moment na bëri ta harrojmë pandeminë. Gjatë periudhës së pandemisë, depresioni ka qenë shumë i theksuar te shumica e popullatës. Ndërsa te ne nuk folet edhe aq shumë rreth kësaj problematike, Manushaqja sugjeron që të gjithë ata të cilët kalojnë Kovid-19 të vazhdojnë me rrjedhën normale të jetës së tyre dhe të merren me sport.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button