Një ekip nga Austria ka mbërritur në Maqedoni dhe do të ndihmojë në shuarjen e zjarreve

Në orët e para të mëngjesit, mbërriti grupi i parë i konvojit austriak mbërriti me ekipet e mbrojtjes nga zjarri të përbërë nga 60 anëtarë dhe 20 automjete, ndërsa grupi i dytë pritet të mbërrijë gjatë ditës, njofton Drejtoria për Mbrojtjen dhe Shpëtimin në profilin e saj në Facebook, transmeton Portalb.mk.

Konvoji austriak është i përbërë nga 136 persona, 16 automjete, 24 kamionë, një ambulancë, 2 ATV dhe nëntë rimorkio. Konvoji u prit nga përfaqësuesit e Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim në vendkalimin kufitar Tabanoc dhe u nis drejt një prej vendeve më kritike të përfshira nga zjarret në pjesën lindore të vendit.

Pas aktivizimit të Mekanizmit evropian për Mbrojtjen Civile të Bashkimit Evropian, ekipet e zjarrfikësve nga Sllovenia dhe Bullgaria janë tashmë në vend, ndërsa katër helikopterë nga Serbia janë angazhuar në shuarjen e zjarreve.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button