fbpx

Barbie bëri një kukull nga fytyra e shkencëtares që krijoi vaksinën Astra Zeneca

Kompania Mattel, e cila qëndron prapa markës Barbie, bëri një kukull të veçantë të frymëzuar nga shkencëtarja Dejm Sara, e cili projektoi vaksinën Astra Zeneka kundër koronavirusit.

Sara tha se kukulla e re është shumë e çuditshme në shikim të parë, por ajo shpreson se do të frymëzojë fëmijët, raporton BBC, transmeton MOF.

“Dëshira ime është që kukulla me fytyrën time t’u tregojë fëmijëve profesionet që ata mund të mos jenë në dijeni, si vaksinolog.

Kukulla e saj Barbie është një nga gjashtë që festohet nga gratë që punojnë në shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë (STEM).

Vaksina e Sara-s është aktualisht vaksina më e përdorur në botë dhe përdoret në më shumë se 170 vende.

“Unë jam e apasionuar pas frymëzimit të gjeneratës së ardhshme të vajzave në profesionet STEM dhe shpresoj që fëmijët që shohin Barbie -n time të kuptojnë se sa të rëndësishme janë karrierat e shkencës për të ndihmuar botën përreth nesh,” tha ajo.

Vitet e fundit, kompania e lodrave është kritikuar për kukullat e saj Barbie për krijimin e imazheve jorealiste të feminitetit. Ata tani kanë grupe kukullash që përqendrohen në profesione të tilla si zjarrfikësit, mjekët dhe astronautët, si dhe një gamë të gjerë të ngjyrave të lëkurës së kukullave përveç bjondes origjinale të bardhë që u prodhua për herë të parë në 1959.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button