fbpx

Shahpaska: Janë vaksinuar 59 përqind e të punësuarve në çerdhe, ju bëj thirrje edhe të tjerëve të vaksinohen për sigurinë e fëmijëve

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska mbrëmë nga Berova informoi se, deri më tani janë vaksinuar 59 përqind e të punësuarve në çerdhet në vend, ndërsa tendenca është që ai numër të jetë edhe më i madh, transmeton Portalb.mk.

“Puna e çerdhes nuk është ndalur edhe pse ndodhemi në mes të pushimeve vjetore. Në periudhën e kauar i është qasur seriozisht procesit të vaksinimit për çka flet edhe vet numri i të vaksinuarve prej 59 përqind. Ju bëj thirrje edhe 41 përqind të tjerëve të të punësuarve që të vaksinohen që të mund të jetë i sigurt qëndrimi i fëmijëve nëpër çerdhe”, tha Shahpaska.

Ajo theksoi se, momentalisht është kërkuar nga Komisioni për Sëmundje Infektive që të rritet numri i grupeve të fëmijëve të cilët vizitojnë çerdhen. Ministrja theksoi se, nëse lejon gjendja epidemiologjike mund të pritet në kohë më të shpejtë çedhet të punojnë me kapacitet të plotë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button