RMV, u nënshkruan marrëveshje për bashkëpunim ndërkufitar me Bullgarinë dhe Kosovën

Ministri i Vetëqeverisjes Lokale i Maqedonisë së Veriut, Goran Milevski deklaroi se vlera e përgjithshme e projekteve për bashkëpunim ndërkufitar me Bullgarinë dhe Kosovën arrin 3.6 milionë euro të siguruara nga IPA Programi për bashkëpunim ndërkufitar i Bashkimit Evropian, raporton Anadolu Agency (AA).

Milevski sot së bashku me kryetarët e komunave dhe përfaqësuesit e ndërmarrjeve publike të komunave të ndryshme në vend i nënshkruan 12 marrëveshjet për bashkëfinancim nacional të projekteve të shpërndara përmes IPA Programit ndërkufitar mes Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut dhe Interreg – IPA Programit ndërkufitar mes Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut.

Ai theksoi se vlera e përgjithshme e projekteve është 3.6 milionë euro dhe se mjetet janë siguruar nga IPA Programi për bashkëpunim ndërkufitar me Kosovën dhe me Bullgarinë.

“Tetë projekte do të financohen nga programi për bashkëpunim ndërkufitar me Bullgarinë ndërsa 4 projekte do të financohen nga programi për bashkëpunim ndërkufitar me Kosovën. Vlera e përgjithshme e projekteve me Bullgarinë është 2.7 milionë euro ndërsa me Kosovën është 900 mijë euro”, tha ministri.

Në këtë mënyrë, siç theksoi ministri Milevski, Ministria e Vetëqeverisjes Lokale i stimulon aplikuesit potencialë që më me guxim të hyjnë në partneritetet për bashkëpunim ndërkufitar dhe të përgatisin projekte që janë të rëndësishme për shtetin dhe për qytetarët në rajonet ndërkufitare.

Duke rikujtuar se bashkëfinancimi nacional është kusht i detyrueshëm për shfrytëzimin e mjeteve të programit, ministri Milevski tha se Ministria e Vetëqeverisjes Lokale nga buxheti i saj do të sigurojë 337 mijë euro për të mbuluar 15 për qind të bashkëfinancimit.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button