fbpx

Konkursi për poezi nga autorë të rinj, veprat të dorëzohen deri më 5 gusht

Shoqata për Kulturë dhe Vlera të Përbashkët “KRIK 094” – Gostivar shpalli konkursin për poetë të rinj, në kuadër të projektit “Poezi të reja – Vargjet ndërtojnë ura”.

Poetët të moshës 16 deri 35 vjeç, të cilët shkruajnë poezi në maqedonisht, shqip ose turqisht, kanë të drejtë të marrin pjesë. Merrni pjesë në konkurs duke paraqitur një vepër poetike në gjuhën tuaj amtare. Tema është e lirë.

Autorët e rinj duhet të dërgojnë punimet e tyre në e-mail zdruzeniekrik094@gmail.com jo më vonë se 5 gusht. Së bashku me punën, autorët duhet të dërgojnë të dhënat e tyre: emrin dhe mbiemrin, moshën, adresën e banimit dhe numrin e kontaktit.

Veprat më të mira poetike që do të zgjidhen nga një komision ekspert, do të përkthehen në tre gjuhë (maqedonisht, shqip dhe turqisht) dhe do të botohen në një koleksion të përbashkët tre gjuhësh. Autorët e zgjedhur do të marrin një kopje të koleksionit dhe një lëvdatë, informojnë organizatorët.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button