fbpx

U hap vendkalimi i përkohshëm kufitar RMV-Kosovë

Ministri i Brendshëm Oliver Spasovski së bashku me Zëvendës Kryeministren e Republikës së Kosovës Emilija Rexhepi dhe Ministrin e Brendshëm të Kosovës Xhelal Sveçla sot hapën vendkalimin e përkohshëm kufitar Strezimir-Restelica në kufirin midis Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Kosovës, e cila do të jetë e hapur për kalim për qytetarët e të dy vendeve nga sot (18.07) deri më 01.09., Çdo ditë nga ora 08.00 deri në 20.00, transmeton Portalb.mk.

Të njëjtat rregulla do të zbatohen për kalimin e kufirit si në vendkalimet e tjera kufitare, dmth. një pasaportë të vlefshme (pasaportë ose letërnjoftim). Kalimi është i rëndësishëm për zhvillimin e turizmit në komunat në të dy anët e kufirit, si dhe për ndërlidhjen e banorëve të komunave do të plotësojë nevojat e qytetarëve që jetojnë në Komunën e Mavrovës dhe Rostushës, Republika e Maqedonisë së Veriut dhe Dragashit, Republika e Kosovës.

Ministri Spasovski tha: “Hapja e sotme e vendkalimit të përkohshëm kufitar Strezimir – Restelica është një tjetër kontribut i yni i përbashkët në emër të qëllimeve të përbashkëta – kufijtë që do të jenë të sigurt dhe të hapur për qytetarët. Ky vendkalim kufitar, megjithëse në qëllimin dhe karakterin e tij është praktikisht i tipit lokal, është ende në interesin e banorëve të rajoneve kufitare, për tranzitin e tyre të qetë në të dy anët e kufirit, pavarësisht nëse është për ekonomi, privat apo arsye të tjera. “Si ilustrim, duke pasur parasysh që kalimi normalisht funksionon në verë, për shembull gjatë funksionimit njëmujor në 2019, u regjistruan pothuajse 1,900 kalime, që është një numër i respektueshëm për një kalim të tillë të përkohshëm kufiri.”

Zëvendëskryeministrja e Republikës së Kosovës, Emilija Rexhepi theksoi se hapja e këtij vendkalimi kufitar është jashtëzakonisht e rëndësishme për popullatën lokale në këtë rajon, dhe shprehu mirënjohje të madhe për Ministrin Spasovski për kontributin për afrimin e dy komunave nga hapjen e këtij vendkalimi kufitar.

Ministri Spasovski shtoi se Ministria e Brendshme e Republikës së Maqedonisë së Veriut, duke ndërtuar një pozicion proaktiv, me qëllim të përmirësimit dhe zhvillimit të vazhdueshëm të shërbimit të policisë kufitare, për bashkëpunim më intensiv me të gjithë fqinjët, dhe drejt sigurisë së përbashkët të kufirit dhe sigurisë rajonale, vazhdon me këtë praktikë dhe mbetet e hapur për të gjitha iniciativat, programet, aktivitetet rajonale dhe evropiane që janë në interes të qytetarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut por edhe atyre të rajonit dhe fqinjësisë.

“E jona është, si institucione, në domenin e punës dhe kompetencave tona ligjore, që vazhdimisht të japim maksimumin në shërbim të nevojave të qytetarëve tanë, të zbulojmë nevojat dhe interesat e tyre dhe të veprojmë në atë drejtim, duke përmirësuar kapacitetet e shërbimit në mënyrë infrastrukturore, teknike , normative, tha ministri Spasovski, duke vlerësuar se bashkëpunimi me kolegët nga Ministria e Brendshme e Kosovës, përfshirë në fushën e menaxhimit të kufirit dhe sigurisë së kufirit, po bën përparim të dukshëm nga viti në vit.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button