fbpx

Është shkatërruar banda e sipërmarrësve të kokainës në Italia, në pranga edhe 3 shqiptarë

Shumë, mes të varurve nga droga, i zgjodhën ato për çmime “të ulëta”, sepse ata, si sipërmarrës të vërtetë, dinin se si të rregullonin “listën e çmimeve” bazuar në ofertën e rivalëve të tyre. Dhe nëse për t’iu përgjigjur po atyre rivalëve do të ekzistonte nevoja për të përdorur armë dhe dhunë, nuk do të kishte probleme. Sepse, përveçse ishin sipërmarrës, ata ishin kriminelë, raporton ABC.

Dhjetë burra – pesë italianë, dy rumunë dhe tre shqiptarë – u arrestuan të martën nga policia pasi akuzohen si pjesë e një bande “pyll i vjetër” i drogës në Rogoredo. Ata ishin përshtatur  nga sipërmarrës në shitës kokaine e heroine ndërsa drogën e ruanin në banesa e ferma që kishin në pyll.

Për të mbikëqyrur gjithçka, sipas hetimeve, ishte një shqiptar 42-vjeçar – i quajtur “bilanci shqiptar”, prandaj dhe emri i operacionit, “Bialba” . Ishte ai, në fakt, që garantoi se nuk kishte probleme të policisë së rendit publik dhe klientëve, duke mashtruar sigurisht.

Mbi të, me shkallën hierarkike tipike të organizatave kriminale, ishin dy italianë: P.S 23-vjeçar dhe V.M 29-vjeçar.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button