fbpx

LSDM po mban kongresin e 26-të zgjedhor të partisë

LSDM-ja po mban kongresin e 26-të zgjedhor të partisë, i cili do të zgjedhë zv/kryetarin dhe anëtarët e këshillave qendrore dhe mbikëqyrëse. Kreu i LSDM-së Zoran Zaev vlerësoi se në vitet e fundit partia ka pasur sukses, siç tha ai, me shtetin e shkatërruar dhe të varfër, të cilin ata e trashëguan nga Nikolla Gruevski.

“Që nga ardhja në pushtet, ne kemi luftuar në dy fronte në të njëjtën kohë, në plan të jashtëm, na është dashur të zgjidhim probleme të trashëguara dekadash të vjetra, çështje që askush nuk ka mbledhur guximin t’i zgjidhë për gati 30 vjet. Ndërsa në plan të brendshëm, që nga dita e parë që filluam të drejtojmë qeverinë, jemi përballur me udhëheqësi krejtësisht destruktive të opozitës, me të njëjtën matricë regjimi që bën gjithçka për të parandaluar reformat – deklaroi Zoran Zaev – Kryetar i LSDM-së.

Zaev e falënderoi udhëheqjen aktuale të partisë, posaçërisht Radmila Sheqerinskën e cila dha dorëheqje nga pozita e zëvendës kryetares dhe tha se nuk ka interes për pozitë tjetër partiake. Zaev njoftoi se nga 120 anëtarë të ri që pritet të zgjidhen në Këshillin Qendror, 60 janë gra dhe 60 burra. Emrat e kryesisë së re të partisë pritet të shpallen në publik pas përfundimit të kongresit.

Aktualisht, nënkryetar i LSDM-së është Radmila Sekerinska, sekretar i përgjithshëm është Ljupço Nikollovski dhe nënkryetarë janë Mila Carovska, Oliver Spasovski, Kosta Petrov dhe Muhamed Zeqiri.

Dje, Kryeministri dhe udhëheqësi i LSDM-së Zoran Zaev nuk donte të fliste se kush do të ishte në udhëheqjen e re. Partia, tha ai, është e hapur për njerëz të rinj.

“Unë nuk mund të them asgjë sepse nuk ka propozime, dmth të gjithë mund të kenë idetë e tyre në kokën e tyre, duke filluar nga unë si i pari midis të barabartëve në LSDM, dhe një propozues i autorizuar sipas statusit të LSDM-së, por ajo është e gjitha e pavlefshme nëse organet dhe organet si emërues të autorizuar nuk ia propozojnë vetë Kongresit “, tha Zaev.

Sipas informacionit nga 360 shkallë, më shumë se gjysma e 120 kandidatëve që do të propozohen sot për zgjedhjen e delegatëve të kongresit janë emra të rinj, dmth nuk janë anëtarë të përbërjes aktuale të Komitetit Qendror, i cili u zgjodh në 2017 . Sipas burimeve nga udhëheqja e LSDM-së, disa nga kandidatët jo vetëm që nuk janë anëtarë të kësaj përbërjeje të Komitetit Qendror, por deri më tani nuk kanë qenë fare pjesë e udhëheqjes së partisë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button