fbpx

RMV, sot filloi trajnimi i mësimdhënësve për implementimin e programeve të reja mësimore

Sot filloi trajnimi i destinuar për 44 mentorë të mësuesve për parimet themelore të Konceptit të ri për arsimin fillor dhe mënyrën e zbatimit të kurrikulës së re për klasën e parë dhe të katërt, qëllimi i së cilës është që mësuesit të hyjnë në vitin e ri shkollor të gatshëm sipas programet e planifikuara, transmeton Portalb.mk.

“Nga ajo që unë mund të shihja nga mësuesit që duhet të jenë mentorë të stafit mësimor në klasën e parë dhe të katërt, ata tashmë kanë qartësuar dilemat për shumë nga gjërat që diskutuan më parë, mënyrën se si duhet të zbatohet, si dhe çfarë është çfarë duhet të jetë një përfitim nga koncepti “tha sot në një konferencë për shtyp Ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Mila Carovska.

Siç tha ministrja, në periudhën vijuese ata do të duhet të përgatisin trajnime dhe t’i kryejnë ato në maj, gjithashtu nga 15 qershori dhe 15 korriku, si dhe moduli i fundit, dmth trajnimi që do të jetë një-ditor dhe para fillimit të viti shkollor.

Sonja Kirkovska, pjesë e ekipit të trajnuesve për Konceptin e ri, gjithashtu foli në konferencën për shtyp, duke theksuar se të gjitha dilemat dhe frika që ajo kishte në lidhje me konceptin po hiqen ngadalë por me siguri.

“Pa një ndryshim të mësuesve, arsimi ynë nuk do të jetë në gjendje të ecë përpara. Mendoj se po përballemi me një sfidë të madhe dhe ne mësuesit jemi shtylla kurrizore e shoqërisë dhe do të bëjmë më të mirën për të përmbushur qëllimet e Konceptit bazuar në tetë standardet kombëtare,” tha Kirkovska.

Lidhur me tekstet dixhitale, ministrja sqaroi edhe një herë se Ligji i Ri për Tekstet do të sigurojë materiale cilësore për të mësuar, dhe gjithashtu ofron një model të kombinuar të zbatimit të librave shkollorë të shtypur dhe elektronikë, në përputhje me nevojat dhe mundësitë e nxënësve dhe familjeve. Çdo prind që mendon se fëmija i tyre nuk do të jetë në gjendje ose dëshiron të mësojë në mënyrë elektronike, do të jetë në gjendje të shtypë tekstin e tij dhe nuk do të ketë ndonjë problem. Për fëmijët nga familje të cilat nuk kanë kushte, Carovska theksoi se shkollat ​​do të sigurojnë librat shkollorë.

Lidhur me kthimin e nxënësve në shkolla nga viti i ri shkollor, Carovska theksoi se kjo do të varet nga situata epidemiologjike në vend, për të cilën publiku do të informohet në kohën e duhur.

LEXO: Carovska dhe Mijiq: Koncepti i ri vazhdimësi e mësimit të shkencave natyrore, fëmijët do të mësojnë për multikulturalizmin

LEXO: Koncepti i ri, Carovska zhvilloi takim me drejtorët e shkollave fillore dhe përfaqësues të Universiteteve

LEXO: Koncepti i ri për shkollat fillore, sot mbaroi afati për propozimet, ministrja sqaroi se në cilat klasa fillimisht do të zbatohet

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button