fbpx

Avokati i Kamçevit, Menkinovski është funksionar i VMRO-DPMNE-së

Avokati Toni Menkinovski është funksionar i shquar i VMRO DPMNE-së, pjesë e komisionit ligjor, kurse lideri Hristijan Mickoski ia besoi atij rolin e negociatorit kryesor të partisë. Menkinovski ishte pjesë e ekipit të VMRO DPMNE-së kur qeveria dhe opozita u morën vesh për miratimin e Ligjit për Prokurorinë Publike, kur opozita, përfshirë Menkinovskin, kundërshtoi votimin e tij në parlament, njofton Portalb.mk.

Të gjitha propozimet që Menkinovski kishte në lidhje me ligjin shkuan në drejtim se si të mbyllen çështjet e PSP-së dhe si t’i shpëtojë kolegët e tij të partiak nga përgjegjësia për krimin dhe korrupsionin. Sot, kur ai u paraqit në gjykatë për mbrojtjen e Orce Kamçevit, i dyshuar për larje parash dhe me plan të gatshëm për arratisje, disa gjëra u bënë më të qarta. Përndryshe, është e qartë pse Menkinovski dhe VMRO DPMNE-ja nuk dëshironin Ligj të ri për Prokurorinë Publike përmes së cilit mundësoi vazhdimin e procedurave për çështjet e Prokurorisë Publike. Dhe se edhe një herë u vërtetua marrëdhënia e Kamçevit me Mickoskin dhe VMRO DPMNE-në.

Në deklaratën para gjykatës, Menkinovski donte të defokusonte publikun me plasimin e informacioneve të pasakta në lidhje me çështjen e Orce Kamçevit. Komentonte se hetimi ishte i paligjshëm pasi zgjati 30 muaj, megjithëse e vërteta është se hetimi zgjat vetëm disa muaj, dhe periudha për të cilën Menkinovski po fliste ishte para hetimi. Më pas, ai pretendonte se Kamçevi ishte arrestuar për disa mashtrime elektorale, megjithëse e vërteta ishte se biznesmeni kishte përfunduar në paraburgim për pastrim parash.

Kryeministri i arratisur Nikola Gruevski ka përvetësuar në mënyrë të paligjshme të paktën 1.3 milion euro nga donacionet për VMRO-DPMNE-në derisa ishte kryetar i partisë dhe më pas me ato para kishte blerë parcela në Vodno. Sipas hetimit, Gruevskit për pastrimin e parave të fituara në mënyrë të paligjshme ishte ndihmuar nga Mijalkovi, i cili është i dyshuari i dytë dhe Kamçevi i dyshuari i katërt. Novaçevski është i dyshuari i tretë. Në periudhën nga viti 2006 deri në vitin 2012, Gruevski, një pjesë të donacioneve i mori personalisht për vete dhe nuk i tregoi ato si donacione të marra në raportet financiare të partisë dhe kështu përvetësoi të paktën 1.300.360 euro.

Përveç kësaj, Kamçevi është i dyshuar në veprën “Perandoria” ku së bashku me dhjetra persona të tjerë ndërtuan në mënyrë të paligjshme një paradë financiare, pastruan para, transferuan fonde të paligjshme në llogari…

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button