fbpx

Kryeministri Zaev në “Ist Gejt Moll”:Qendra më e madhe tregtare në rajon do të sjell marka botërore dhe punësime të reja 

“Ist Gejt Moll” do të bëhet qendër tregtare moderne e gjeneratës së re e cila do ta përfaqësojë botën në një vend. Me madhësinë e saj prej 160.000 m2 sipërfaqe, llojllojshmëri dhe përmbajtje, Shkupi e ka qendrën më të madhe tregtare në rajon. Jemi krenar që “Ist Gejt Moll” sjell marka të njohura tregtare në vendin tonë: 250 marka lokale dhe ndërkombëtare. Kjo do të thotë hapje e një numri të madh të vendeve të punës, që është edhe angazhim i yni të krijojmë ambient të favorshëm biznesi për vende të paguara mirë dhe tërheqjen e investitorëve të rinj”, deklaroi kryeministri Zoran Zaev në vizitën e sotme të “Ist Gejt Moll” në Shkup, ku me dinamizëm të përforcuar po zhvillohen aktivitetet ndërtimore për hapje zyrtare këtë vjeshtë.

Kryeministri Zaev  bashkë me zëvendëskryeministrin e ngarkuar për çështje ekonomike, koordinim të resorëve ekonomik dhe investime, Fatmir Bytyqi, ministrin për Transport dhe Lidhje Bllagoj Boçvarski, ministrin  e Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi dhe menaxhmentin e “Skopje Ist Gejt”, inspektuan lokacionin dhe u informuan për aktivitet investuese deri në fazën finale të realizimit të projektit.

“Skopje Ist Gejt” investon edhe në kushte pandemie. Investimi i plotë është diku mbi 350 milionë euro për vendin tonë. Kompleksi zhvillon bruto hapësirë prej 500.000 m2, në të cilat krahas qendrës tregtare ka 10 banesore dhe 5 ndërtesa afariste. Ajo që jep sinjal pozitiv për investitorët që duan kapitalin e tyre ta investojnë në rajon është raporti i fondacionit të respektuar amerikan “Heritixh” për vitin 2021 i cili u publikua javën e kaluar.

Igor Davkov, drejtor ekzekutiv i “Skopje Ist Gejt” theksoi se “Ist Gejt Moll” është “Zemra e re e qytetit të Shkupit” i cili vetëm për disa muaj do të jetë destinacioni më atraktiv.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button