fbpx

Rreziku i vdekjes nga Covid-19 është 3,5 herë më i lartë se sa nga gripi

Rezultatet e një studimi të ri kanadez treguan se njerëzit me COVID-19 janë në rrezik 3.5 herë më të lartë të vdekjes sesa ata me grip. Ata gjithashtu janë më shpesh në kujdes intensiv, ndërsa qëndrimi i tyre në spital është më i gjatë se tek ata me grip, shkruan Panacea.mk.

Këto rezultate janë të ngjashme me gjetjet e dy studimeve të mëparshme të kryera në Francë dhe Shtetet e Bashkuara.

Këto ndryshime mendohet se lidhen me nivelin e ulët të imunitetit ndaj koronavirusit të ri krahasuar me gripin sezonal, i cili shfaqet si pasojë e infeksioneve të kaluara dhe vaksinimit kundër gripit.

Ekspertët gjithashtu shpresojnë që pesha e COVID-19 do të ulet me kalimin e kohës, si njerëzit vaksinohen kundër koronavirusit dhe si do të zhvillohen trajtime të reja efektive për COVID-19. Fatkeqësisht, ekziston mundësia që mutacionet e virusit mund të jenë edhe më të rënda.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button