Shqiptarët e akuzuar në “I fuqishmi” kërkojnë përkthim të lëndës, gjykimi kundër Milloshoskit nuk po fillon assesi

Gjykimi kundër deputetit të VMRO-DPMNE Antonio Milloshovki, babait të tij, ish-kryetarit të komisionit të lustrimit Tome Axhiev dhe dhjetë të pandehurve të tjerë në lëndën “I fuqishmi” nuk po fillon kurrsesi. Në seancën e pestë, tre të pandehurit shqiptarë kërkuan që e gjithë lënda të përkthehej në shqip, për të mos vonuar procedurën, prokurorja Fatime Fetai kërkoi ndarjen e procedurës për ta, shkruan TV Telma, transmeton Portalb.mk.

Deputeti Antonio Milloshoski dhe 12 të pandehurit e tjerë u ulën në bankën e akuzës, por për një kohë të shkurtër. Seanca e sotme në çështjen “I fuqishmi” rast zgjati vetëm aq kohë sa tre nga të pandehurit të kërkojnë që e gjithë çështja të përkthehej në gjuhën e tyre amtare – shqip. Shpendi Vinca, Agim Mehmeti dhe Daut Dauti kërkuan që provat të përktheheshin. Ata e kuptuan gjuhën maqedonase, disa prej tyre pjesërisht, por ata duan të shohin nëse ligji zbatohet.

Gjykatësja Lenka Davitkova gjithashtu thirri një përkthyes dhe i paralajmëroi ata se ata po e kërkonin këtë pas katër seancave të shtyra përsëri për shkak të kërkesës së tyre. Për këtë reagoi prokurorja Fatime Fetai, për të cilën ky është një abuzim.

“Të pandehurit shpendi vinca tani i ra në mend, pas herës pestë që vjen në gjyq? ky është abuzim klasik i të drejtave. edhe unë jam për të respektuar ligjin për gjuhët, do të vijë përkthyesi dhe fjalë për fjalë do t’ia përkthejë aktakuzën. në dëgjimin e ardhshëm ai mund ta marrë atë me shkrim”, tha prokurorja Fatime Fetai.

Sidoqoftë, për shkak të insistimit që të gjitha dokumentet e mëparshme të përktheheshin, Fetai njoftoi se do të kërkonte ndarjen e procedurës për këta tre të pandehur. Të gjithë të pandehurit duhej të jepnin informacionin e tyre personal paraprakisht, përfshirë edhe nëse ishin dënuar. Midis tyre edhe deputeti Antonio Milloshoski, i cili tha se ai nuk ishte i dënuar. Këto ditë, aktuale është një aferë në lidhje me dokumentet që i publikoi A1on, e të cilat pretendohet se tregojnë se ai ishte dënuar dy herë. Ai e mohoi përsëri. Ai tani akuzohet për mashtrim dhe shpërdorim detyre. Sipas aktakuzës, Milloshoski ka bërë presion për anulim të shitjes së tokës shtetërore, të cilën më vonë bleu babai i tij. Për mashtrim akuzohen edhe babai i tij, ish kryetari i komunës së Makedonski Brod Millosim Vojneski dhe ish-kryetari i komisionit të lustrimit Tome Axhiev.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button