fbpx

Në Hipodrom u ndërtua shkolla e re dhe salla e re sportive

Premtim: Ndërtimi i shkollës fillore “Vera Jociq” dhe një salle sportive në vendbanimin Hipodrom. Grupi i synuar: Nxënësit nga klasa 1-9, klube sportive, rekreacionistë sportivë. Afati i fundit: 2018

Burimi: Vërtetmatësi

ARSYETIM:

Premtimi i Kryetarit të Komunës së Gazi Babës, Boris Georgievski, për ndërtimin e një shkolle të re fillore “Vera Jocic” dhe një salle sportive në vendbanimin Hipodrom, dhënë për zgjedhjet lokale në 2017, është realizuar. Premtimi është pjesë e programit të tij zgjedhor me titull: “Jetë në Gazi Baba! Për të gjithë! ”(fq.16).

Ndërtesa e re e shkollës fillore “Vera Jocic” u ndërtua në fund të vitit 2018, dhe ndërtesa u kompletua plotësisht dhe u vu në përdorim më 30 maj 2019. Ndërtesa e re me efikasitet energjetik, e cila zëvendësoi kazermat e vjetra dhe të rrënuara, mbulon një sipërfaqe prej 2.125 metra katrorë. Ndërtesa e shkollës ka katin përdhes, kati i parë, bodrum, 12 klasa, gjashtë kabinete, hapësira për mësimdhënës dhe një bibliotekë. Shkolla ofron kushte bashkëkohore të mësimdhënies me një kapacitet për 600 studentë. Ndryshe, ndërtimi i shkollës “Vera Jocic” në vendbanimin Hipodrom filloi në maj 2017, disa muaj para përfundimit të mandatit të kryetarit të mëparshëm të Komunës së Gazi Babës, Toni Trajkovski.

Ndërtimi i sallës së re sportive në shkollën fillore “Vera Jocic” filloi në korrik 2019, dhe këto ditë (29 shtator 2021) ajo u vu zyrtarisht në përdorim. Salla ka një sipërfaqe prej 650 m2, e pajisur plotësisht me pajisje sportive dhe rekuizita, tualete, dhoma të zhveshjesh me dushe.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button