fbpx

Përveç pengesave në vendkalimet për këmbësorë, për rrugën “Industriale” në Tetovë, Arifi dha këto premtime

Pas protestave të banorëve përreth rrugës “Industriale” në Tetovë për shkak të rrezikshmërisë të kësaj rruge, nga Komuna e Tetovës kanë vendosur pengesa që parandalojnë shpejtësinë e veturave, pikërisht pas shkollës fillore “Kirili dhe Metodi”. Rikujtojmë se disa ditë më herët në këtë rrugë një vajzë 6 vjeçare u shkel nga vetura dhe si pasojë e humbi jetën, shkruan Portalb.mk.

Kryetarja e Komunës së Tetovës, Teuta Arifi, në rrjetin social “Fejsbuk” ka premtuar se përveç pengesave në vendkalimet për këmbësore, do të bëhet edhe ndarja fizike mes 2 drejtimeve të qarkullimit në këtë rrugë.

Teuta Arifi
Teuta Arifi

“Filluam me vendosjen e pengesave në vendkalimet për këmbësorë,  si dhe ndarjen fizike mes 2 drejtimeve të qarkullimit në rrugën Industriale! Kjo bëhet për të pamundësuar qarkullimin e automjeteve me shpejtësi të madhe në këtë pjesë të qytetit ,dhe njëkohësisht për të parandaluar aksidentet që shpesh herë rrezikojnë jetën e qytetarëve” shkruan Arifi.

Përveç kësaj, Arifi potencoi se në këtë rrugë do të vendoset sinjalizim vertikal plotësues si dhe shënim i vizëbardhave në vendkalimet për këmbësorë.

“Edhe pse bëhet fjalë për rrugë tranzite magjistrale, kjo pjesë e qytetit është dendësisht e banuar, dhe në të qarkullojnë shumë fëmijë që ndjekin mësimin në SHF “Kirili dhe Metodi”. Gjatë javës që vjen do të bëjmë edhe vendosjen e sinjalizimit vertikal plotësues si dhe shënimin e vizëbardhave në vendkalimet për këmbësore” deklaroi Arifi.

Portalb ishte sot në këtë vend:

Rikujtojmë se protestë me 4 kërkesa konkrete u realizua  në rrugën “Industriale” në Tetovë para dy javësh, rrugë kjo që shpesh herë ka marrë jetë njerëzish ndërsa autoritetet kompetente ende nuk kanë ndërmarrë asnjë masë për parandalimin e kësaj.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button