fbpx

RMV, MASh-i ka shpallur konkurs shtesë për bursa studentore dhe nxënës për vitin 2020/2021

Janë shpallur konkurse shtesë për dhënien e bursave nxënësve dhe studentëve të tjerë që mbetën pa marrë pas përfundimit të konkurseve të shpallura fillimisht për vitin akademik 2020/2021, informoi Ministria e Arsimit dhe Shkencës, njofton Portalb.mk.

Konkursi për dhënien e bursave për studentë e rregullt të regjistruar në studime deridiplomike të ciklit të parë në universitete publike dhe private dhe institucione të arsimit të lartë në Republikën e Maqedonisë së Verit është botuar në këtë link. I njëjti parashikon shpërndarjen e 318 bursave për studentët e kategorive sociale, 64 bursa për studentët që kanë arritur mesatare të lartë dhe 21 bursa për studentët e regjistruar në programet studimore matematikë, kimi dhe fizikë.

Ndërsa konkurset për dhënien e bursave të studentëve jan publikuar në këtë link dhe me tl njëjtat është parashikuar dhënia e 25 bursave për nxënës – fëmijë pa prindër, 10 bursa për nxënës të talentuar dhe 20 bursa për nxënës të talentuar – sportistë, të regjistruar në shkollat ​​e mesme publike dhe private në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Kandidatët potencial që plotësojnë kushtet e konkursit, mund të zgjedhin aplikimin e tyre dhe së bashku me të gjitha dokumentet e nevojshme ta paraqesin atë në letër përmes arkivit të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, ose të aplikojnë në mënyrë elektronike përmes platformës së Internetit www.konkursi.mon.gov.mk, jo më vonë se 11.01.2021.

“Kujtojmë se aplikimi konsiderohet i dorëzuar me sukses pasi nxënësi, gjegjësisht studenti, pasi të ketë shtypur butonin” apliko “, do të marrë ID (numrin e identifikimit) të aplikimit”, informoi Ministria e Arsimit dhe Shkencës.

Për çdo informacion dhe mbështetje shtesë, kontaktet e punonjësve në Sektorin për standarde të nxënësve dhe studentëve, si dhe të të gjithë punonjësve të tjerë në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës janë publikuar në këtë link.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button