fbpx

RMV, Afër një milionë udhëtarë më pak në transportin rrugor dhe afër 700 mijë në atë ajror në tre muajt e fundit sivjet

Në muajin korrik, tetor dhe nëntor të këtij viti, kemi rritje të transportit rrugor dhe hekurudhor për mallra, në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, derisa ulje të transportit ajror, transmeton Portalb.mk.

“Në tremujorin e tretë të vitit 2020, krahasuar me tremujorin e tretë të vitit 2019, sasia e mallrave të transportuar në transportin rrugor është rritur për 26.8%, në transportin hekurudhor për 4.4%, ndërsa në transportin ajror është zvogëluar për 40.1%”, raportojnë nga Enti shtetëror i statistikave.

Enti raportoi se në këtë periudhë kemi 638 mijë pasagjerë që e kanë shfrytëzuar transporti rrugorë, 9 mijë transportin urban-periferik, 68 mijë atë hekurudhor, ndërsa transportin ajror e kanë shfrytëzuar 199,184 udhëtarë.

Në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, 1,619,000 udhëtarë kanë shfrytëzuar transportin rrugor, 15,949,000 transportin urban-periferik, 124,000 transportin hekurudhor, ndërsa atë ajror 882,691 udhëtarë.

Në nëntë muajt e parë të këtij vitit, 2.243,000 mijë pasagjerë kanë udhëtuar përmes transportit rrugor, 31,210,000 përmes transportit urban-periferik, 189 mijë përmes transportit hekurudhor dhe 631,791 përmes transportit ajror.

Në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, 18,572,000 tonë mallra janë bartur përmes transportit rrugor, 425,000 tonë përmes transportit hekurudhor, 820 tonë përmes transportit ajror, derisa me 77 tonë përmes postës.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button