fbpx

Ekipi i gazetarëve të “IRL”, e fitoi çmimin e parë për gazetari hulumtuese nga Delegacioni i BE-së

Ekipi i gazetarëve të IRL – Laboratori Raportues Hulumtues, e ka fituar çmimin e parë për gazetari hulumtuese për vitin 2019-të, të cilën e ndanë Delegacioni i Bashkimit Evropian në Maqedoninë e Veriut. Ekipi i IRL-së është dekoruar për storjen “Atentatorët urban”, njofton Portalb.mk.

Storja fituese tregon se si mafia urbane, në bashkëpunim me autoritetet komunale e ka shkatërruar lagjen e Shkupit “Taftalixhe”, duke ndërtuar dhjetëra ndërtesa për një periudhë të shkurtër kohore.

Video nga storja:

Çmimin e dytë e kanë fituar gazetarët Miomir Serafinoviq, Biljana Nikollovska dhe Snezhana Llupevska – Sozen për storjen e tyre të publikuar në emisionin “Kod” – “Vrasja në Kërçovë – i dënuar me burgim të përjetshëm dhe i shpallur fajtor për vrasjen që nuk e ka kryer”.

Video nga storja:

Çmimin e tretë e ka fituar gazetari Petar Klinçarski për storjen e tij në emisionin “360 Gradë” – “Denacionalizimi i bllokuar në korrupsion dhe paaftësi të institucioneve”.

Video nga storja

Çmimet i ndau ambasadori Dejvid Gir.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close