Pse i riktheheni një lidhjeje edhe pse jeni lënduar? Shkenca tregon arsyet

Ndonjëherë vendosim t’i japim shans të dytë marrëdhënies toksike, duke shpresuar që gjërat do të jenë ndryshe kësaj radhe. Ndonjëherë ju duhet më e lehtë t’i riktheheni një lidhjeje që jeni lënduar shumë, sesa të vuani vetëm, edhe pse nuk e kuptoni që zgjedhja juaj është e gabuar. Një ekspert i psikologjisë njerëzore, i cili përqëndrohet në marrëdhëniet moderne, ka treguar shumë arsye që ndikojnë në mënyrë të pavetëdijshme në vendimin tonë për t’u rikthyer me ish-in edhe pse ai mund të na ketë lënduar, shkruan Class.

Rikthimi është më i lehtë dhe jeni mësuar me ta

Të riktheheni me ish-in tuaj është gjëja më e lehtë që mund të bëni. Ju dhe partneri juaj i njihni dëshirat e njëri-tjetrit, ushqimet dhe pijet e preferuara, zakonet dhe gabimet tuaja – plus, është e thjeshtë të ktheheni te diçka që tashmë e keni të njohur. Dhe sipas Sells, ne jemi mësuar me dhimbjen e shkaktuar nga partneri ynë, kështu që nuk ka ndonjë surprizë të papritur që na pret. Ne me vetëdije vendosim dhe nëse lëndohemi sërish, për ne çdo gjë është në rregull.

Nuk mund ta përballoni vetminë

Ndarjet nuk janë të lehta. Ju e gjeni veten vetëm dhe ai personi i veçantë që ju ngushëllonte nuk është më pranë jush. Gjatë gjithë kohës do të vini në dyshim vendimin tuaj në lidhje me ndarjen me personin që doni, duke menduar për të gjitha momentet e lumtura dhe gjërat e mira që partneri juaj bëri për ju, duke lënë pas dore gjërat e këqija dhe pse u ndanë me partnerin tuaj në radhë të parë.

Shelby gjithashtu thotë se njerëzit kanë frikë të përfundojnë vetëm dhe të fillojnë një marrëdhënie të re me dikë tjetër. Dhe ata mendojnë se do të ishin më mirë me personin që i lëndoi sesa të ishin vetëm.

Shpresojmë që do të ndryshojë

Ideja e “të verbuarit nga dashuria” është shpesh e vërtetë. Edhe pse nuk mund ta shohim që veprimet tona janë shumë ndryshe nga ne, nganjëherë harrojmë për krenarinë dhe parimet tona dhe thjesht i dorëzohemi shpresës joreale që partneri ynë do të ndryshojë për më mirë. Ne mund t’u japim ish-ëve tanë një shans tjetër dhe t’u besojmë atyre kur ata thonë se do të ndryshojnë sjelljen e tyre, dhe edhe pse thellë brenda vetes e dimë që nuk ka shumë gjasa, mendimi se kjo të ndodhë është më i fortë se mendja jonë logjike. Por në realitet, njerëzit rrallë ndryshojnë natyrën e tyre.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button