fbpx

Votimi për Çmimin për pjesëmarrje rinore është i hapur deri më 1 shtator

Ende është duke u zhvilluar votimi publik për Çmimin për pjesëmarrje rinore të cilin e ndan Këshilli nacional rinor i Maqedonisë (KNRM), në kuadër të Projektit të USAID për pjesëmarrje qytetare, raporton Meta, përcjell Portalb.mk.

Çmimi është për individë të rinj, grupe rinore joformale dhe organizata rinore që kanë kontribuar në shoqëri përmes pjesëmarrjes aktive qytetare. Aktivitetet e tyre duhet të jenë realizuar nga janari 2019 deri në qershor të këtij viti.

Këtë vit, lista e shkurtër e kandidatëve është e ndarë në tre kategori: kategori individuale ku ju mund të votohet për Bojan Kovski, Ivana Ballabanova, Kristijan Angeleski, Monika Cekalovic dhe Sibel Bajram, kategori për grupe joformale të të rinjve që përfshin pajisje 3D Print Medical Equipment, Challenger, Digital Menu и SHARE – Speak Honestly and Resolve Everything, dhe kategorinë për organizatat rinore, ndër të cilat janë Organizatat Kulturno Eho (Jehonë kulturore), Ekualis, Fluktus, Maj Lajf dhe IMKA Manastir.

“Ne jemi mirënjohës për numrin e madh të nominimeve që i kemi pranuar dhe i inkurajojmë të gjithë të vazhdojnë të njohin pjesëmarrjen e të rinjve në shoqëri. Në emër të KNRM dhe Projektit të USAID për Pjesëmarrje Qytetare, ju bëjmë thirrje të rinjve, qoftë duke vepruar vetëm ose si pjesë e një grupi ose organizate, të vazhdojnë punën dhe aktivizmin e tyre për të dhënë një kontribut pozitiv në shoqëri dhe në të njëjtën kohë i bëjmë thirrje gjithë publikut të votojnë për kandidatët e tyre të preferuar sipas kategorisë dhe të na ndihmojnë të përzgjedhim fituesit e çmimeve këtë viti “, tha Filip Kullakov, Menaxher programor në Projektit e USAID-it për Pjesëmarrje Qytetare në Këshillin Nacional Rinor të Maqedonisë.

Siç thotë Kullakov, vitin e ardhshëm ata presin numër edhe më të madh të nominimeve për çmimin e pestë për Pjesëmarrje rinore, që do të ndanin në vitin 2021.

Më shumë informacion mbi arritjet e kandidatëve të nominuar, si dhe vetë platformën për të votuar, mund të gjeni në këtë lidhje.

Procesi i votimit i lihet publikut dhe do të zgjasë dy javë, deri më 1 shtator. Fituesit do të marrin grante, të cilët do të janë për të mbështetur më tej punën dhe aktivizmin e tyre.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button