fbpx

“Higjiena Komunale” Shkup filloi me shërbim të ri për marrje të mbeturinave voluminoze nga shtëpitë

Ndërmarrja publike “Komunal Higjiena” e Shkupit ka prezantuar një shërbim të ri për mbledhjen e mbeturinave voluminoze prej brenda shtëpisë. Deri më tani, ekipet “Higjienës Komunale” merrnin mbeturina të mëdha vetëm përpara shtëpive, por thonë se ky shërbim është përfshirë për shkak të kërkesave të qytetarëve, transmeton Portalb.mk.

“Banorët e Shkupit të cilët kanë nevojë të heqin qafe mobilet e tyre të vjetra dhe pajisjet elektrike dhe elektrike të papërdorshme, mund të porosisin numrin falas të telefonit 0800 222 33 për të porositur shërbimin për marrjen dhe transport me automjete speciale të kompanisë. Me ndryshimet e paraqitura të shërbimit, qytetarët do të kenë mundësinë të zgjedhin opsionin që mbeturinat e tyre voluminoze të merren direkt nga brendia e shtëpisë, pavarësisht nëse janë familje individuale ose kolektive”, thonë nga NP “Higjiena Komunale”.

Sipas listës së re të çmimeve, marrja dhe transportimi i mbeturinave voluminoze prej brenda shtëpisë kushton 2.800 denarë, nxjerrja prej para derës 2,000 denarë dhe nxjerrja e mbeturinave voluminoze pa punëtorë, pra përdorimi i vetëm automjeteve të kompanisë kushton 1.600 denarë.

Depozitimi i mbeturina voluminoze në pikat e kompanisë në Karpos 3 dhe Vararishte, nëse qytetarët i sjellin me automjetin e tyre është falas.

“U bëjmë thirrje qytetarëve që të përdorin shërbimet tona për depozitim të mbeturinave voluminoze, jo ta hedhin atë pranë kontejnerëve dhe në lokacione të ndryshme të tjera në të gjithë qytetin”, thonë nga “Higjiena Komunale”.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close