fbpx

RMV u bashkua aleatëve në promovimin e krijimit të rrjetit të NATO-s për trajnime fluturimesh në Evropë

Ministrja e Mbrojtjes Radmila Shekerinska, së bashku me 10 ministra të tjerë të mbrojtjes nga vendet anëtare të Aleancës Veriatlantike, nënshkruan “Letër për qëllime me të cilat e promovuan nismën multinacionale për krijimin e NATO strukturës për trajnime të fluturimeve në Evropë.”, njofton Portalb.mk.

Siç kumtoi Ministria e Mbrojtjes, kjo nismë do të mundësojë krijimin e një rrjeti të qendrave të trajnimit për pilotë që do të plotësojnë nevojat e disa aleatëve evropiane për trajnim të pilotëve, të cilët vetë nuk e zhvillojnë këtë lloj kapacitete.

“Ky rrjet do të ketë ndërveprim akoma më të madh midis aleatëve, do të zvogëlojë shpenzimet e pilotëve të trajnimit dhe është një shembull i vërtetë i konceptit të ndarjes së barrës midis vendeve anëtare të NATO-s.” kumtojnë nga Ministria.

Në këtë iniciativë, Maqedonia e Veriut përfshin Qendrën e trajnimit të pilotëve, i cili përfshin të dy simuluesit e modernizuar të helikopterëve Mi-17 dhe Mi-24.

Ministrat e mbrojtjes të Bullgarisë, Kroacisë, Çekisë, Greqisë, Hungarisë, Malit të Zi, Portugalisë, Rumanisë, Spanjës, Turqisë dhe ministrja Shekerinska nënshkruan letrën e qëllimit praktikisht menjëherë pas takimit ministror të NATO-s.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button