fbpx

Facebook largoi disa reklama të Trumpit për shkak të gjuhës së urrejtjes

Disa reklama nga fushata zgjedhore e presidentit amerikan Donald Trump janë larguar nga faqja e tij në Facebook për shkak të shkeljes së politikës për gjuhën e urrejtjes në atë rrjet social.

Në reklamat sulmohen njerëz, të cilët fushata e Trumpit i quajti “banda të rrezikshme ose grupe ultra të djathta”. Fushata e Trumpit këta persona i shënoi me trekëndësh të kthyer nga e prapa.

Dje, Liga kundër shpifjes publikoi se shenja është identike me atë të cilën e kishin shfrytëzuar nazistët për klasifikimin e politikanëve në llogoret e përqendrimit.

“I larguam këto publikime dhe reklama, sepse ato e shkelin politikën tonë kundër urrejtjes së organizuar. Politika jonë ndalon përdorimin e simboleve të ndaluara të urrejtjes të cilët identifikojnë të burgosur politik pa kontest në të cilin ata diskutohen ose dënohen”, deklaroi për CNN zëdhënësi i Facebook-it Endi Stoun.

Reklamat ishin të drejtuara kah Antifa dhe iu bënë thirrje votuesve të Trumpit që ta mbështesin presidentin që ta shpallin Antifën si organizatë terroriste.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close