fbpx

U shpërblyen 39 projekte të shkollave te thirrja “Sfidë për hulumtuesit e rinj 3”

Fondi për inovacion dhe zhvillim teknologjik raportoi se 39 projekte të shkollave fillore dhe të mesme janë shpërblyer në kuadër të thirrjes “Sfidë për hulumtuesit e rinj”, transmeton Portalb.mk.

Arritën 58 propozim projekte të bazuara në metodat shkencore. Prej tyre, 28 janë nga shkollat ​​fillore dhe 30 nga shkollat ​​e mesme në të gjithë shtetin.

“Ne ishim në dilemë nëse do të vazhdonim thirrjen për shkak të pandemisë, sepse ajo ishte në vijim e sipër, por përkundër faktit se nuk kishte orë mësimi në shkolla, nxënësit sërish dorëzuan projekte dhe i pranuam prej rreth 60-të shkollave fillore dhe të mesme. Kjo është arsyeja pse ne nuk e ndalëm thirrjen sepse më e pakta që mund të bënim ishte të respektonim punën dhe përpjekjen e tyre. Prandaj, kjo është ngjarje për të cilën falënderojmë, edhe ne si institucion, dhe Qeverinë, sepse ata bënë diçka të dobishme në kushte të vështira”, theksoi Despotovski.

Në ngjarjen kur ekipet e shkollave prezantuan projektet e dhëna përmes videolidhjes, kryeministri Oliver Spasovski u bashkua dhe i përshëndeti ata në internet. Ai u tha atyre se ata duhet të mbeten krijues sepse kjo do të ndihmojë zhvillimin e shtetit. Me këtë projekt, tha ai, ata inkurajojnë mendimin krijues te fëmijët për t’i motivuar ata të hulumtojnë. Ai tha se çdo i ri duhet të dëshmohet në shkencat natyrore dhe teknike dhe këto thirrje janë për t’i motivuar ata.

Për të tretin vit radhazi, Fondit për Inovacion dhe Zhvillim Teknologjik (FIZHT) organizon “Sfidë për hulumtuesit e rinj” që synon inkurajimin e të menduarit krijues tek fëmijët dhe mbështetjen e projekteve hulumtuese bazuar në metodë shkencore. Drejtori Despotovski i porositi të rinjtë që të ndiqnin thirrjet e FIZHT-së sepse do të ketë edhe në të ardhmen.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close