fbpx

Guteresh: Nëse racizmi ekziston gjithkund, atëherë ekziston edhe në KB

KB-të shprehën  solidaritet me popullin amerikan i cili doli nëpër rrugë për të demonstruar  kundër racizmit dhe brutalitetit policor, ndërsa sekretari i përgjithshëm  i Organizatës botërore Antonio Guteresh në profilin e tij në Tuiter shkruajti “Nëse racizmi ekziston  gjithkund, atëherë ekziston edhe në KB”.

“Lufta kundër racizmit është në thelbin e punës sonë në KB,  por nëse racizmi ekziston gjithkund, atëherë ekziston edhe në KB. Na nevojiten,  rihulumtime, sinqeritet dhe aksion”, shënoi Guteresh.

Garda kombëtare amerikane i ndihmon policosë  t’i qetësojë trazirat, ndërsa  orë policore deri tani është shpallur në 40 qytete të SHBA-së.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button