fbpx

Conte: Në 4 maj rreth 4,5 milionë italianë kthehen në punë

Kemi bërë disa hapa përpara, për dikë nuk është e mjaftueshme, por nuk mund të bëjmë më shumë “, deklaroi kryeministri Giuseppe Conte në Lodi, duke folur për hapjet e lehta.

”Unë jam i pari që do të doja të lehtësonte masat, por tani për tani duhet të jemi të kujdesshëm. Rreziku i ngjitjes së kthimit ose rishpërthimit është shumë konkret dhe është arsyeja që na shtyn të marrim një relaksim të masave, por me kujdes “, shtoi ai, transmeton TCH.

”Vendimi për krijimin e një “zone të kuqe” ka qenë një sfidë e madhe që nuk është marrë asnjëherë në periudhën e pas luftës deri më tani “, tha Conte duke shtuar se, “ne nuk mund të detyrojmë 45 000 banorë në “zonën e kuqe” dhe pastaj të mos kujdesemi për pasojat ekonomike dhe sociale të tyre”.

“Kemi parë rreziqet me të cilat ballafaqohen edhe vendet e tjera. Tashmë jemi duke u përballur me një rrezik. Nga 4 maji, 4,5 milionë punëtorë do të kthehen në punë, do të marrin transportin publik, por transporti privat gjithashtu mund të jetë një rrezik”, u shpreh Conte.

”Shkollat duhet të mbeten të mbyllura dhe ne nuk mund të lehtësohemi në marrëdhëniet shoqërore”, përfundoi Conte.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button