fbpx

Gjykata Kushtetuese ka vendosur që gjyqtarët, prokurorët dhe funksionarët të marrin pagat e tyre të plota

Funksionarët nuk do të marrin pagë minimale, ndërsa punonjësit nën ombrellën shtetëror do të mund të kenë shtesa dhe kompensime. Nga sot, Gjykata Kushtetuese ka filluar të vlerësojë tre dekretet e Qeverisë, dhe me këtë ngrin funksionin e fuqive ligjore, deri sa të marrë një vendim përfundimtar.

Në vlerësimin e kushtetutshmërisë është Ligji për pagat e zyrtarëve, i cili ka të bëjë me presidentin, kryetarin e Parlamentit, deputetët, kryeministrin, zyrtarë të caktuar nga Kuvendi dhe Qeveria, kryetarët e komunave, prokurorët publik dhe gjykatësit të cilëve u lejon ta marrin pagën e plotë, në vend të pagës minimale prej 14.500 denarësh siç është urdhëruar nga Qeveria, transmeton Nova Makedonija.

Nisma pranë Gjykatës kushtetuese u dorëzua nga Shoqata e gjykatësve.

Gjykatësit kushtetues do t’i vlerësojnë edhe dekretet për punonjësit në PSP-së dhe shtesat e pagave për të punësuarit në sektorin publik. Deri në vendimin e tyre, nuk do të ketë paga për ata që mbetën në PSP-në e shuar.

Kjo është hera e parë që Gjykata kushtetuese të vendos për nisma të dekreteve të Qeverisë gjegjësisht kur ligjet vijnë nga pushteti ekzekutiv.

LEXO: Qeveria: Skandaloze procedura e Gjykatës për anulimin e uljes së pagave për 2,060 funksionarët në 14,500 denarë

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button