fbpx

RMV, ka rritje të kredive për konsumatorë, banesa dhe automjete

Nëse analizohen sipas dedikimit të kredive që janë aprovuar për persona fizikë te kategoritë më të përfaqësuara – kredi për konsumatorë dhe kredi për banesa në dhjetor, vitin e kaluar kanë shënuar rritje mujore prej 1.3 përqind dhe 2 përqind si dhe rritje vjetore prej 14.6 përqind dhe 12.7 përqind, tregojnë të dhënat e fundit të Bankës Popullore, njofton Portalb.mk.

Foto nga BPRM

“Kreditë për automjete në dhjetor kanë shënuar rritje mujore dhe vjetore prej 1.6 përqind, përkatësisht 1.4 përqind. Kreditë e aprovuara në kartela kreditore janë zvogëluar për 0.3 përqind dhe 2.6 përqind, në bazë mujore dhe vjetore, përkatësisht. Te saldot negative të llogarive rrjedhëse është evidentuar rënie mujore dhe vjetore prej 13.2 përqind dhe 1.7 përqind, në mënyrë përkatëse, derisa kreditë e miratuara në baza tjera, këtë muaj janë më të ulëta në nivel mujor dhe në nivel vjetor për 0.4 përqind, përkatësisht 10.6 përqind”, ka bërë të ditur Banka Popullore.

Depozitat e përgjithshme, në dhjetor kanë shënuar rritje mujore dhe vjetore prej 3.4 dhe 9.5 përqind. Rritja mujore dhe vjetore është rezultat i rritjes së depozitave në të dy sektorët, që është më e theksuar në sektorin “ekonomi shtëpiake”.

Në dhjetor, kreditë e përgjithshme janë zmadhuar për 1.9 përqind në krahasim me muajin e kaluar, si rezultat i rritjes së kreditimit në të dy sektorët, me ç’rast kontributi më i madh është në sektorin korporativ. Në bazë vjetore, kreditë e përgjithshme janë më të larta për 6 përqind, në kushte të rritjes më të madhe të kreditimit në sektorin “ekonomi shtëpiake”.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close