Ky qen vendosi rekord

Një qen ka lindur 21 këlyshë në mënyrë natyrale dhe raportohet se ka vendosur rekord të ri botëror, transmeton OraNews.

Kur Joanne Hine zbuloi se qeni i saj Mary Jane (MJ) ishte mbarës ju thanë se mund të lindte deri në 6 këlyshë.

Por kur erdhi data e lindjes MJ tregoi se në fakt numri i qenushëve ishte shumë më i lartë.

Ajo lindi 21 këlyshë shumë afër rekordit Botëror Gines të vendosur në vitin 2004 nga Tia.

Por në ndryshim nga MJ, Tia lindi 24 qenushë me prerje çezariane por vetëm 20 prej tyre mbijetuan.

Kjo do të thotë se MJ vendosi një rekord të ri për numrin më të madh të lindjeve në mënyrë natyrale.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button