Nigeri, 47 fëmijë ose të rinj vdesin çdo ditë nga SIDA

Në Afrikën Perëndimore, Nigeri, çdo ditë humbin jetën 47 fëmijë ose të rinj për shkak të virusit të mungesës së imunitetit të njeriut ose siç njihet, SIDA.

Sipas një raporti të publikuar nga Programi i Përbashkët (UNAIDS) i OKB-së për HIV/AIDS, thuhet se në vitin 2018 mbi 20.6 milionë njerëz në Afrikën Lindore dhe Jugore ka rezultuar se janë bartës të virusit HIV që shkakton sëmundjen e SIDA-s, transmeton Top Channel.

HIV transmetohet në katër mënyra, nëpërmjet marrëdhënieve seksuale, transplanteve të organeve, kontaktit të drejtpërdrejt me gjakun dhe nga nëna tek fëmija.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button